HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2014.06.01. 22:23 Kockalány

Meggyes crumble

Címkék: meggy angol édesség gyors pite sütemény desszert egyszerű

A crumble, azaz morzsasüti egy híres angol édesség, ami alul gyümölcsből, felül pedig ropogós, morzsolt tésztából áll. A lusta szakácsnők kedvenc desszertjévé vált, mert pár perc alatt összedobható, fél óra alatt megsüthető finomság. Ha ez még nem lenne elég, ezerféleképpen variálható, bármilyen gyümölccsel, sőt sósan zöldséggel is elkészíthető.

Meggyes crumble (1).JPG

Tegnap este vacsoravendégeink voltak, az egyik barátnőmet és a vőlegényét hívtuk meg magunkhoz. A kedvenc vendégváró és jóllakató fogásommal készültem, a Sajtos-baconös rakott csirkemellel. Jól sikerült, mint mindig, desszertként Csokiszuflét és fagyit kínáltam. Szeretem, ha a vendégeim jóllakottan és elégedetten mennek haza, azt hiszem, ez most is sikerült.

Meggyes crumble (2).JPG

Ma nem sok kedvünk volt kimozdulni a borús idő miatt, laza, pihenős napunk volt. Az ilyen napok tökéletesen alkalmasak a sütögetésre, egy kis süti hangulatfokozónak mindig remekül beválik. Nem akartam bonyolultat készíteni, hiszem még volt a csokiszufléból is. Az Édes kedvében akartam járni egy kis gyümölcsös édességgel, mert ő azért teljesen odavan.

Meggyes crumble (3).JPG

Így esett a választásom a crumble-ra, mert isteni gyümölcsös, ropogós, és pikk-pakk megvan. Szerintem ezt a sütit még elrontani sem lehet, olyan egyszerű. Én meggybefőttből készítettem, de bármilyen gyümölcsből szuper, akár a most aktuális cseresznyéből is. Alig várom már, hogy sósan is kipróbáljam, valamikor összedobok belőle egy kiadós, gyors vacsorát is.

Meggyes crumble (morzsasüti)

Hozzávalók:

A morzsás tésztához:

- 25 dkg liszt

- 12 dkg hideg vaj

- 12 dkg cukor

- egy csipet só

A meggyes töltelékhez:

- 40 dkg meggy (befőtt is lehet)

- 2 ek. cukor

- 2 ek. keményítő/pudingpor

- fahéj ízlés szerint

- pici vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Egy piteformát kikenünk vajjal. A meggyet elkeverjük két evőkanál cukorral, két evőkanál keményítővel és ízlés szerinti fahéjjal. Beleöntjük a formába, és elkészítjük a tésztát. A lisztben elkeverjük a cukrot, a sót, és kézzel nagyjából szétmorzsoljuk a hideg vajkockákat. Nem kell nagyon összegyúrni, morzsalékos tésztát kell kapnunk.

Meggyes crumble (4).JPG

A tésztamorzsát rászórjuk a meggyre, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. 160-180 fokon (ha nem légkeveréses a sütőnk, lehet 200 fokon is) fél óra alatt megsütjük. Az utolsó 5-10 percben alufólia nélkül aranybarnára pirítjuk a tetejét. Kihűlés után jobban szeletelhető, de akár kanállal is kifalatozhatjuk a tálból, ez a süti erre lett kitalálva.

Meggyes crumble (5).JPG

Megtalálsz a Facebookon is: Kockalány konyhája.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr496250557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.06.02. 09:46:41

Még finomabb morzsa részt kapsz, ha a liszt egy részét zabpehellyel helyettesíted.
Illetve margarinnal is lehet csinálni ha valaki tej érzékeny.

Holdtündér16 2014.06.03. 09:47:52

Én is meg fogom próbálni, kis zabpehellyel keverve :)
Kedves Kockalány, most lájkoltalak fb-n, Sütifalva, kérlek nézd meg az én oldalamat is... még nagyon kezdetleges, de igyekszem :)

Kockalány 2014.06.04. 10:15:56

@Eperke81: Köszi. Szuper, csak így tovább!