HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2014.10.03. 21:21 Kockalány

Lecsóágyon sült szűzérmék

Címkék: zöldséges paprika fokhagymás egyszerű húsos egészséges lecsó sertéshús paradicsomos omlós szaftos könnyű vacsi

Bár tetszenek a sárgába hajló levelek a fákon, kicsit mégis visszahúz a szívem a nyárhoz. Ezért most egy olyan finomságot készítettem, ami ízeivel és színeivel is a nyarat idézi. Egyszerű, kevés hozzávalóból készül, mégis különleges fogás kerekedig belőle a végére.

Lecsóágyon sült szűzérmék (5).JPG

Megint kaptam egy adag finom zöldséget vidékről, a szüleimtől. Lecsót akartam belőle főzni, de meggondoltam magam, és hússal párosítottam, hogy laktatóbb étel legyen belőle. Elsőre kicsit merésznek tűnt az ötletem, hogy lecsóágyon süssem meg a húst, de nagyon bejött.

Lecsóágyon sült szűzérmék (1).JPG

Remek kombináció, feltétlenül kipróbálandó. A lecsó levében megpuhult hús annyira, de annyira omlós lett, hogy szinte szétesett, mikor beleszúrtam a villát. A lecsó adja a vibráló színt és a friss ízt, a hús pedig testet ad az egésznek. Képzeletben vállon veregetem magam, amiért ezt kitaláltam. :)

Lecsóágyon sült szűzérmék

Hozzávalók:

- 8-10 kisebb paradicsom (nem koktél!)

- 8 paprika (sárga, zöld, piros vegyesen)

- 4 fej vöröshagyma

- 2 szép sertésszűz

- só, bors

- tetszőleges zöldfűszerek

- kevés olaj

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és mehet a hőálló tál aljára. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk. Sóval jól összeforgatjuk (mehet bőven, ha nem akarjuk, hogy natúr íze legyen), és a lecsó része kész is van.

Lecsóágyon sült szűzérmék (2).JPG

Ha a hentes nem vágta fel, közepesen vastagra szeleteljük a húst. A szeleteket kézzel egy kicsit kilapítgatjuk, klopfolni nem kell. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük zöldfűszerekkel. Végül a lecsóra fektetjük, és kevés olajjal meglocsoljuk. Lefedjük alufóliával vagy a hőálló tál tetejével, és mehet az előmelegített sütőbe.

Lecsóágyon sült szűzérmék (3).JPG

Magas hőmérsékleten sütjük, míg a lecsó leve kifő, és megpuhul benne a hús. Ekkor levesszük a fóliát, és megpirítjuk a húsok tetejét. Ha túl sok levet engedett a lecsó, a húsokat óvatosan leszedjük a tetejéről, és maximális hőmérsékleten elfőzzük a levét, majd visszatesszük a hússzeleteket.

Lecsóágyon sült szűzérmék (4).JPG

Szerintem rizskörettel a legfinomabb, de krumplipürével, sült krumplival vagy akár tésztával is tálalható. Amilyen egyszerű, olyan elegáns étel készül belőle. Jó étvágyat hozzá!

+Tipp: cukkinit és padlizsánt is kockázhatunk a lecsóba, mint a franciába, nagyon finom lesz.

Ha tetszett, megtaláltok a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr566756575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.