HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2014.11.30. 16:50 Kockalány

Almás batyu

Címkék: alma édesség sütemény desszert egyszerű töltött fahéj péksütemény

Alma és fahéj, a hideg idő jellegzetes aromái. Van bennük valami melengető, ami a rossz időben is jó hangulatba tudja hozni az embert. Még mindig nem untuk meg az almás finomságokat, remélem ti sem. A mostani is egy szuper könnyű, és villámgyors süti lesz, lusta háziasszonyoknak ajánlom.

Almás batyu (3).JPG

Nem váratlan vendégek betoppanásakor érdemes elkészíteni, inkább akkor, amikor kevés ráfordítással szeretnénk valami finomat sütni, és van időnk. Leveles tésztából készül, ami nálam mindig van a fagyóban. Szeretem, mert roppant praktikus, csak meg kell várni, míg kiolvad, és lehet is vele dolgozni.

Almás batyu (5).JPG

Almás batyu

Hozzávalók:

- 500 g gyorsfagyasztott leveles tészta

- 4-5 alma

- cukor

- fahéj

- vaníliás cukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kb. két-három órával a felhasználás előtt kivesszük a fagyasztóból. Miután kiolvadt, lisztezett felületen kinyújtjuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral meghintjük, jól összeforgatjuk, és a kinyújtott tésztánk közepére halmozzuk.

Almás batyu (1).JPG

Majd fogjuk a tészta széleit, és ráhajtogatjuk az almára. A forma teljesen mindegy, lehet bátran kísérletezni. Egy csinos kis csomagocskát fogunk kapni, aminek a közepén kilátszanak az almák.

Almás batyu (2).JPG

Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-30 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kap a tészta. Kihűtjük, szeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk. A tészta isteni ropogós lesz, az alma pedig finom lágy, fűszeres. Frissen, melegen a legfinomabb.

Almás batyu (4).JPG

+Tipp: a fahéj mellett egyéb fűszereket is bátran használhatunk: szegfűszeget, szerecsendiót, gyömbért.

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr236945305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.