Igen, továbbra is almás édességek. :) Mivel minden alkalommal más-más desszertet készítek almából, számunkra megunhatatlan. Most valami egészségeset akartam kreálni belőle, ami reggelire, vacsorára, és nasinak egyaránt jó, ezért döntöttem a zabkeksz mellett.
Ez eredetileg egy paleo recept, de én kristálycukorral készítettem. Aki paleo szerint szeretné csinálni, használjon kókusz- vagy nyírfacukrot. Sosem sütöttem még zabkekszet, most végre kipróbáltam, és bejött. Úgy jellemezném, mint régen a reklámban a chokitót: ronda és finom. :)
Almás-fahéjas-kókuszos zabkeksz
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 alma
- 2 tojás
- 1 dl 100%-os almalé
- 5 ek. cukor
- 3 tk. méz
- 2 tk. fahéj
- 2 tk. vanília aroma
- 1 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
Nagyon egyszerű: egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kilapítjuk. Aki puhább állagot szeretne vastagabbra, aki szárazabb/ropogósabb állagot, vékonyabbra lapítsa.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, légkeveréses módban 20-30 percig sütjük (akinek nincs légkeveréses funkciója, süsse erősebb fokozaton, vagy addig, míg egy kis színt kapnak a kekszek). Kb. 25 darab lesz ennyi adagból. Illatosak, finomak, egészségesek.
+Tipp: mi könnyű vacsiként lekvárral megkenve is ettük.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.