Na, ez már tél kérem szépen! Pont a napokban gondolkoztam azon a vakító napsütésben, hogy milyen fura telünk van. Nem kis ereje volt a napnak. Na, most nincs! Ilyenkor legjobb bekuckózni otthon, és enni valami melengetőt.
Akik szintén fagyoskodtak ma egy sort, mint én, azoknak ajánlom ezt a finom téli krémlevest. Tele van a tél ízeivel: almával, fahéjjal. Sőt, reszelt citrom- és narancshéjjal is meg lehet spékelni.
Almakrémleves:
Hozzávalók:
- alma
- víz
- cukor
- fahéj
- vaníliás cukor
- vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- tejföl
- reszelt citrom- vagy narancshéj
+ ízlés szerint: őrölt szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Kevés vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és ízlésünk szerinti fűszerekkel. Egy kis tálban elkeverjük a pudingport egy kevés tejföllel, hozzámerünk az alma levéből (hőkiegyenlítés), majd besűrítjük vele a levest.
Pár almakockát kiveszünk és félreteszünk díszítésnek, végül az egészet összeturmixoljuk. Egy-két perc után le is vehetjük a tűzről. Tányérokba szedjük, a tetejét almakockákkal és fahéjjal díszítjük. Nagyon finom, krémes, melengető. Készíthetjük más gyümölcsből vagy zöldségből is, pl: körtéből vagy sütőtökből.
+Tipp: a pudingpor természetesen elhagyható. Ha kevés vízben főztük az almát, turmixolás után épp elég sűrű lesz. Tejföl helyett pedig tejszínt is használhatunk.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.