HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.01.07. 16:40 Kockalány

Melegedj almakrémlevessel

Címkék: alma leves vega gyors desszert puding egyszerű egészséges fahéj vaníliás

Na, ez már tél kérem szépen! Pont a napokban gondolkoztam azon a vakító napsütésben, hogy milyen fura telünk van. Nem kis ereje volt a napnak. Na, most nincs! Ilyenkor legjobb bekuckózni otthon, és enni valami melengetőt.

Akik szintén fagyoskodtak ma egy sort, mint én, azoknak ajánlom ezt a finom téli krémlevest. Tele van a tél ízeivel: almával, fahéjjal. Sőt, reszelt citrom- és narancshéjjal is meg lehet spékelni.

almakremleves_1_.JPG

Almakrémleves:

Hozzávalók:

- alma

- víz

- cukor

- fahéj

- vaníliás cukor

- vaníliás vagy tejszínes pudingpor

- tejföl

- reszelt citrom- vagy narancshéj

+ ízlés szerint: őrölt szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Kevés vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és ízlésünk szerinti fűszerekkel. Egy kis tálban elkeverjük a pudingport egy kevés tejföllel, hozzámerünk az alma levéből (hőkiegyenlítés), majd besűrítjük vele a levest.

Pár almakockát kiveszünk és félreteszünk díszítésnek, végül az egészet összeturmixoljuk. Egy-két perc után le is vehetjük a tűzről. Tányérokba szedjük, a tetejét almakockákkal és fahéjjal díszítjük. Nagyon finom, krémes, melengető. Készíthetjük más gyümölcsből vagy zöldségből is, pl: körtéből vagy sütőtökből.

almakremleves_2_.JPG

+Tipp: a pudingpor természetesen elhagyható. Ha kevés vízben főztük az almát, turmixolás után épp elég sűrű lesz. Tejföl helyett pedig tejszínt is használhatunk.

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr467050737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.