HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.02.02. 19:29 Kockalány

Túró rudi torta

Címkék: torta édesség túró tejszín piskóta kakaó desszert étcsokoládé vaníliás csokiszósz

Hétvégén a barátnőméket láttuk vendégül. Egyszerű vacsorameghívásnak álcáztam az egészet, titkon viszont a szülinapját szerettem volna megünnepelni. Sikerült meglepni, mivel semmit sem sejtett a dologból, így nagyon jól sikerült az este.

turo_rudi_torta_3_.JPG

A finom vacsi után előkerült a torta, és pezsgővel koccintottunk az egészségére. Azért szeretem a Túró rudi tortát, mert egyszerű, mutatós, és mennyei finom. Mivel ajándékba készült, nagyon igyekezetem, hogy jól sikerüljön. Szerencsére szinte tökéletes lett.

Túró rudi torta

Hozzávalók:

A piskótához:

- 5 tojás

- 5 ek. cukor

- 3 ek. liszt

- 2 ek. kakaópor

- 1 tk. sütőpor

A krémhez:

- 50 dkg túró

- 15 dkg porcukor

- 3 dl habtejszín

- 1 tasak színtelen zselatin (12 g)

- 2 tk. vanília aroma

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 dl víz

- 1 ek. cukor

A tetejére:

- 2 tábla étcsokoládé (200 g)

- 2 ek. olaj

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd ezt is vigyázva a habhoz adjuk. A tésztát kivajazott-kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.

turo_rudi_torta_1_.JPG

Én először 100 fokon sütöttem légkeveréses módban, majd az utolsó 10 percben 150 fokon. Kb. 30 perc alatt készre sült. Tűpróbát végezzünk. Ne nyitogassuk a sütő ajtaját feleslegesen, mert összeesik a piskóta. Érdemes a sütés végeztével bent hagyni a sütőben, és lassan kihűteni, így szép magas marad.

turo_rudi_torta_2_.JPG

Míg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A túrót egy villával áttörjük, hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot és a vanília aromát. A tejszínt egy kanál cukorral (ha nem cukrozott) könnyű habbá verjük. A zselatint a vízzel elkészítjük (a csomagoláson leírtak szerint), ha kihűlt, a túróhoz adjuk. Végül a habot is hozzákeverjük.

turo_rudi_torta_4_.JPG

A félbevágott piskótát megtöltjük a túrós krémmel, amiből a tetejére és az oldalára is kenünk. Aztán mehet a hűtőbe egy órára szilárdulni. A mázhoz a csokit az olajjal összeolvasztjuk a mikróban, majd a torta tetejére öntjük. Aki szereti, hagyja lecsorogni a torta oldalán is. Ízlés szerint tovább díszíthetjük, majd behűtjük.

turo_rudi_torta_5_b.jpg

Az utolsó "megmentett" szelet

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr637134023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2015.02.03. 13:42:47

Szép recept. A piskótáról. Mindenkinek megvan a saját trükkje, a hogyan nem esik össze játékhoz. Leírom az enyémet is, hátha valakinek bejön. Én egyszerűen nem csukom be a sütőajtót. Na, nem úgy, csak egy összehajtogatott papírral kitámasztom a felső saroknál, hogy egy fél centis rés keletkezzen. Nem adok tudományos magyarázatot, lehet, hogy csak annyi, hogy a kipárolgó nedvesség távozik a sütőtérből egyenletesen, mindenesetre működik, és nem kell a kihűlő sütőben tovább „szárítani” a tésztát.

Kockalány 2015.02.03. 20:10:54

@élhetetlen: Én fakanállal támasztottam ki, nem volt végig zárva a sütőajtó. :)

Dacia Dubstep 2015.02.03. 21:56:06

@Kockalány: alufólia gombóccal támasztom ki az ajtót és szvsz a piskótának nem biztos hogy jó a légkeverés

Dacia Dubstep 2015.02.03. 21:59:08

amúgy ígéretes recept, alig várom hogy megcsináljam (xilittel)

élhetetlen 2015.02.04. 15:29:58

@Kockalány: Na, de a fakanalat nem írtad, csak, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha írtad volna, én nem írtam volna semmit! Puszi!