Gyors leszek, és rövid, mivel nagyon fáradt vagyok. December óta új munkahelyem van, egy egyesületnél dolgozok. Eddig sem unatkoztam, mivel vagy öt munkakört töltök be egyszerre, de ez a hónap valami halálos. Több száz tag jön pár hét alatt, minden nap, egész nap jönnek ügyintézni, így az adatok feldolgozásával egy hetes lemaradásban vagyok...de erről ennyit.
Így nem főzök minden nap, inkább nagy adagokat, több napra. Na, meg csupa olyan dolgot, ami már fent van itt a blogon. Most is csak egy apróságot teszek fel, amit egyik este vacsira kutyultam össze. Ritkán használok avokádót, pedig nagyon egészséges. Az alap krémhez alig kell valami, és ebből kiindulva bárhogy lehet variálni, szóval, aki még nem próbálta, tessék kísérletezni bátran.
Alap avokádókrém
Hozzávalók:
- egy érett avokádó
- lilahagyma
- só, bors
- pici citromlé
Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, egy kis tálba kanalazzuk a húsát. Elég összetörni egy villával, de pürésíteni is lehet. Sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott lilahagymával elkeverjük. Adunk hozzá pár csepp citromlevet is, hogy ne barnuljon be. Kész az alap, ezt tovább turbózhatjuk, amivel csak szeretnénk, de így egyszerűen is szuper pirítósra kenve felvágottal, zöldséggel.
Megtalálsz a Facebookon is.