HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.05.11. 12:38 Kockalány

Epres túrós alagút

Címkék: édesség túró tejszín tejszínhab eper desszert egyszerű vaníliás kefir

Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné az epret. Mi odáig vagyunk érte. Rengeteg finomságot lehet belőle készíteni, egy szezon nem is elég, hogy mindet kipróbáljuk.

epres_turos_alagut_2.JPG

Most egy sütés nélküli desszertet választottam. Olyan finom epres krémtúró kerekedett belőle, hogy többet biztos nem veszek boltit. Habkönnyű epres mennyország, hmm...

Epres túrós alagút

Hozzávalók:

- 25 dkg eper

- 25 dkg túró

- 2 dl habtejszín

- 2 dl kefir

- 1 dl tej

- 2 ek. zselatinpor

- 4-5 ek. porcukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 csipet só

Elkészítés:

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával (hagyjunk egy kis lelógó peremet is), majd hűtőbe tesszük. Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zselatinport a tejben kevergetve megolvasztjuk, és kihűtjük.

A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Végül elkeverjük az eperrel, a tejes zselatinnal és a felvert tejszínhabbal. A kész túrókrémet a formába öntjük, fóliával befedjük.

epres_turos_alagut_1.JPG

Egy éjszakán át a hűtőben dermesztjük. Egy tálat teszünk a tetejére, megfordítjuk, és lehúzzuk a fóliát. A tetejét tetszés szerint díszítjük eperrel, csokimázzal, tejszínhabbal. Szeleteljük, és tálaljuk.

Én főzés nélküli zselatinport használtam, a tejet kihagytam, mert csak el kell keverni a krémmel. Így könnyű és habos lett a végeredmény, ami isteni, de hátránya, hogy nem lehetett egész szeleteket venni belőle. Mondjuk én nem bántam, legjobb a tálról kanalazni. :)

epres_turos_alagut_3.JPG

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr887449546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.