HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.06.27. 18:18 Kockalány

Baconbe tekert spárga

Címkék: zöldséges gyors spárga mártás egyszerű húsos bacon könnyű vacsi

Végre volt egy kis időm valami értelmeset is főzni, nem csak a megszokott kajáinkat. Spárgát így még csak most készítettem először, nem is értem, hogy eddig miért maradt ki az életünkből. Pedig nagyon elegáns és könnyű kis nyári étel, emellett pedig roppant egyszerű.

baconbe_tekert_sparga_3.JPG

Már csak egy hét van hátra az esküvőig, lázas készülődésben éljük mindennapjainkat, nem sok nyugtunk van mostanában. Ezért egy picit várom már azt a nyugis időszakot, ami majd az esküvő után következik...meg a nászutat, hú és azt a sok finom falatot, amit ott fogunk kóstolgatni. :)

Baconbe tekert spárga

Hozzávalók:

- 20-25 szál spárga

- 14 szelet bacon

A besamel mártáshoz:

- 5 dkg vaj

- 5 dl tej

- 5 ek. liszt

- só, bors

- szerecsendió

Elkészítés:

Mindegy, hogy fehér vagy zöldspárgát veszünk, a lényeg, hogy friss legyen. Ha kicsit vaskosabb, vagy nem elég zsenge, érdemes lehántani róla a felső (fás) réteget. Plusz nyugodtan előfőzhetjük sós vízben úgy 10 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, és három-négy szálat dupla baconszeletbe tekerünk.

baconbe_tekert_sparga_1.JPG

Előmelegített sütőben közepesen erős fokozaton fél óra alatt készre sül. Én pici olajjal meglocsolva cikkburgonya tetején sütöttem, és a spárga elkészülte után pirítottam még egy kicsit a krumplin. Valamilyen mártást mindenképp ajánlok hozzá, például hollandit vagy besamelt.

baconbe_tekert_sparga_2.JPG

Én besamelt készítettem hozzá: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, és felöntjük a meleg tejjel. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Nagyon jól megy a spárgához, én nagyon szeretem őket együtt. Kész is, már csak tálalni kell. Jó étvágyat!

baconbe_tekert_sparga_4.JPG

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr267575656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.