HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.08.31. 15:50 Kockalány

Almás morzsasüti

Címkék: alma angol édesség gyors pite sütemény desszert egyszerű fahéj vaníliás

A morzsasüti vagy crumble az angolok egyik kedvenc desszertje, és jelentem, mostantól az enyém is. Annyira egyszerű elkészíteni, és mégis fantasztikusan finom. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, végtelen variációban, így sosem lehet megunni.

almas_morzsasuti_3.JPG

Az első morzsasütim meggyes volt, az is nagyon ízlett. Most almásat sütöttem. Tegnap tipikus lustálkodós vasárnapot tartottunk, az Édes pedig sütit óhajtott. Mikor lusta vagyok, kizárólag csak olyan sütik jöhetnek szóba, amit 5 perc alatt összedobok, és a nagyobb melót a sütőm végzi. :) Ekkor jött a jó öreg crumble recept.

almas_morzsasuti_1.JPG

Almás crumble/morzsasüti

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt

- 10 dkg vaj

- 10 dkg cukor

- 2-3 alma

- 1 cs. vaníliás cukor

- fahéj+cukor az almára

- reszelt citromhéj

- egy csipet só

+ pici vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Egy piteformát kikenünk vajjal. Az almát kimagozzuk, felkockázzuk, és a formába öntjük. Megszórjuk cukorral és fahéjjal (én nádcukrot használtam). A morzsához a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat elkeverjük, és jól összedolgozzuk a kockázott hideg vajjal.

almas_morzsasuti_2.JPG

A kész morzsát az alma tetejére szórjuk (én még a morzsa tetejét is megszórtam fahéjjal). Alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük. Majd a fóliát levéve még kb. 10 percig, míg aranybarna színt kap. Sülés közben mennyei illat lengi be a lakást, hmm... :)

almas_morzsasuti_4.JPG

+Tipp: vaníliafagyival is tálalhatjuk, nagyon finomak együtt.

+Tipp2: a liszt helyett/mellett használhatunk zabpelyhet és durvára tört magvakat (diót, mogyorót, mandulát) is.

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr447748450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dithe 2016.04.01. 15:47:50

Most lett készen, nagyon finom.

Kockalány 2016.04.02. 19:49:12

@Dithe: Örülök, hogy ízlik!