HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.10.07. 14:07 Kockalány

Rakott kel, ahogy kell

Címkék: gomba zöldséges fokhagymás rakott húsos egészséges sertéshús tejfölös rizses laktató kínai kel könnyű vacsi

A kínai kelt sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Sokféleképpen felhasználható a salátától kezdve, a levesen át, egészen a rakott ételekig.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_9.JPG

Én szeretek belőle rakott fogásokat készíteni. Például karfiollal és besamellel, vagy rizzsel és sok finom zöldséggel. Most a hagyományos húsos rakott kelt készítettem el egy kis gombával megbolondítva.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_2.JPG

Rakott kínai kel gombás rizses hússal

Hozzávalók:

- egy szép nagy kínai kel

- fél kiló darált sertéshús

- rizs (kb. 300-350 g)

- gomba (kb. 170 g)

- 1 nagy dobozos tejföl

- 1 nagyobb vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors

- pirospaprika

- tetszőleges fűszerek

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_1.JPG

Elkészítés:

Kicsit pepecselős, és nem egy hamar elkészülő étel, de egészséges és finom, így megéri a munkát.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_3.JPG

Kezdjünk a hússal. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és olajban pirítani kezdjük. Jöhet hozzá a darált hús, amit ízlés szerint fűszerezünk. Egy kicsit fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Együtt főzzük tovább, míg megpuhul. Utána fedő nélkül pirítjuk tovább.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_4.JPG

Közben a kínai kelt félbe vagy negyedekbe vágjuk, kivágjuk a torzsáját. Sós vízben főzzük, de csak félkészre. Majd kiszedjük, és félretesszük egy edényben hűlni. A főzővízében pedig nyugodtan megfőzhetjük a rizsünket is. Ha minden kész, jöhet az összeállítás.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_5.JPG

Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, és kirakjuk az alját a kel egyik felével. A rizset elkeverjük a gombás hússal, és mehet a kelre. Erre ráfektetjük a kel másik felét, megkenjük tejföllel, és mehet is a sütőbe közepes-erős fokozaton. Ha a tejföl kezd itt-ott színt kapni, akkor készen is van.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_6.JPG

Szeleteljük, tálaljuk. Remek kis fogás, laktató, de nem nehezíti el a gyomrot.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_7.JPG

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

rakott_kinai_kel_gombas_rizses_hussal_8_a.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr137925178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.