HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2015.10.30. 18:22 Kockalány

Baconbe tekert csirkemáj

Címkék: máj gyors egyszerű húsos bacon könnyű vacsi

Kedves időhiányos, lusta vagy kezdő szakácsnők. Aki nem hiszi, hogy egyszerűen és gyorsan is lehet valami finomat alkotni, az most nagyon figyeljen. A csirkemáj remek alapanyaga egy szupergyorsan összeüthető vacsorának, és még hatalmas főzőtudásra sincs szükség hozzá.

baconbe_tekert_csirkemaj_3.JPG

Mi nagyon szeretjük a májat, hagymásan, majorannásan, vagy így, baconnel. Nem kell vele sokat pepecselni, a bacon pedig nagyon finom aromát ad neki. Emellett magas a vastartalma, szóval még egészséges is. Főleg, hogy a baconén kívül más zsiradékot nem is használunk hozzá.

baconbe_tekert_csirkemaj_1.JPG

Baconbe tekert csirkemáj

Hozzávalók:

- csirkemáj

- bacon

- só, bors

- zöldfűszer

Elkészítés:

A megtisztított csirkemájat ízlés szerint fűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tetszőleges zöldfűszerrel. Minden májat egy szelet baconbe tekerünk, és hőálló tálba tesszük.

baconbe_tekert_csirkemaj_2.JPG

Sütőben (erős fokozaton) pici vízzel, alufólia alatt először megpuhítjuk. Majd fólia nélkül addig sütjük a bacon kisült zsírjában, míg szép színt kap.

baconbe_tekert_csirkemaj_4.JPG

Tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk. Mi krumplipürével szeretjük. Nagyon finom, jó étvágyat!

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr58036908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.30. 21:18:46

350Ft/darab, ha büfében veszed... és kell minimum három-négy, hogy legalább tízóraira elég legyen. :(
Ráadásul már nem is szeretem annyira, mint amikor először botlottam bele. Pedig a csirkemájat szinte minden létező formában szeretem (na jó, csak sütve-főzve, a nyers az nem az én világom ;) )

Imre Hegedüs 2015.10.31. 14:37:24

Bármilyen csirkemáj csak majorannával ízesítve tökéletes.
Többször megcsináltam már ezt a receptet jénaiban, 1 kg tisztított csirkemájhoz kb.50 dkg szeletelt bacon kell.
Tényleg érdemes a végén jól rápirítani.
Tejfeles, fokhagymás uborka salátával szeretem a legjobban.

_ng_ 2015.10.31. 15:51:42

Mennyiben más ez, mintha szalonnába tekerném?

senki123 2015.10.31. 19:49:32

Mint minden kezdő - konyhában forgolódó - tudja.
Májat CSAK a fogyasztás során sózzuk!
Próbáld ki úgy, hogy csak a baconba csomagolod és készre sütöd. A baconban van annyi íz, ami elég a sütés során.
Fogyasztáskor só, bors.
Ennyi.
Jó étvágyat!
Üdv.

mindenannyi 2015.11.01. 07:32:26

Ismerem ezt a receptet, csak én egyszerűbben csinálom: nem sózom (minek, a bacon elég sós!), csak bors és majoranna kerül a májra, nem puhítom fólia alatt, és nem öntök alá vizet.J A végén tényleg egy kicsit jó, ha rápirít az ember, mert a bacon úgy lesz igazán finom.

motoroskonyhaja 2015.11.01. 11:31:20

Májat sózni sütés előtt? Utána kell, ha egyáltalán szükséges a bacon miatt. Plusz -ahogy írták is- minek ide víz, meg fólia? Simán be egy hőálló tálba, 200 fokos sütőben addig kell sütni, míg a bacon megpirul. Ennyi, nem több.

motoroskonyhaja 2015.11.01. 11:32:35

@_ng_: Semmiben sem más, csak a legtöbb ember inkább megveszi a bolti szeletelt bacont, minthogy egy tényleg normális szalonnával bajlódjon ;) Szóval csak bátran azzal a szalonnával :)