HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2016.02.13. 17:55 Kockalány

Töltött tojás

Címkék: vega gyors pikáns mustáros tojásos egyszerű töltött falatkák majonézes könnyű vacsi

Töltött tojásnak vagy kaszinótojásnak is hívják ezt a klasszikus finomságot, amit anyáink és nagyanyáink előszeretettel készítettek bármelyik ünnep alkalmával. Nálam is szerepelt a karácsonyi menüben, és most megcsináltam újra, mivel volt vagy 50 tojásom itthon. Természetesen a szüleimtől kaptam vidékről, ők a fő beszállítóim. :)

toltott_tojas_1.JPG

Szinte mindig franciasalátával tálalom, de bármilyen majonézes alapú saláta nagyon jól illik hozzá. Plusz fasírtot szoktam mellé sütni, nekünk nagyon bejött ez a hármas kombó. Azt hiszem a húsvéti menüben is szerepelni fog nálunk, addigra úgyis kapunk még egy jó adag tojásutánpótlást.

Töltött tojás / Kaszinótojás

Hozzávalók:

- 8-10 db tojás

- 80 g vaj

- 2 ek. majonéz

- 1 ek. murstár

- só, bors

(szerecsendió)

Díszítésnek kaliforniai paprika vagy petrezselyemlevél.

Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg fürdőben lehűtjük, így könnyebben lejön a héjuk. Megpucoljuk, kettévágjuk. A sárgájákat kiskanállal kikanalazzuk egy tálba, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, jól kikeverjük. Jöhet hozzá a majonéz és a mustár is. Végül sóval és borssal ízesítjük (+pici szerecsendióval).

toltott_tojas_2.JPG

A kész krémet a fél tojásokba töltjük. Innen kétféleképpen haladhatunk tovább. Összeboríthatunk két fél töltött tojást, és lelocsoljuk mondjuk tartásmártással. Vagy (ahogy én is szeretem) megtöltjük a fél tojásokat, és apróra vágott kaliforniai paprikával vagy petrezselyemmel díszítjük. Mindkét megoldás jó, kinek melyik a kedvence.

Franciasalátával és fasírttal tálalom. Jó étvágyat!

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr848387594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.