HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2016.02.18. 14:50 Kockalány

Gyors almás párnácskák

Nálam mindig van a mélyhűtőben leveles tészta. Előszeretettel használom, ha gyorsan szeretnénk valami finomat enni. Édesen vagy sósan készítem, attól függően, épp mit kívánunk. Szinte bármivel megtölthetjük, amit szeretünk.

almas_parnacskak_3.JPG

Nálunk most az almás volt a nyerő. Remek felhasználási módja ez a télre eltett, túlérett almáknak. Ilyenkor már többnyire csak gyümölcslevesbe és sütibe használom el őket. Egy kis fahéj, cukor, és nem is kell semmi más. Gyors és egyszerű vendégváró süti.

Almás párnácskák

Hozzávalók:

- alma

- gyorsfagyasztott leveles tészta

- pici lekvár

- fahéj

- cukor

- 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kb. egy óra alatt kiolvasztjuk. Én azt a fajtát szoktam használni, amiben hat lapocska előre ki van nyújtva (Repeta márkájú), így azt az időt is megspórolom vele. De ha nem ilyennel dolgozunk, lisztezett felületen kinyújtjuk a felengedett tésztát.

Egyforma téglalapokra vágjuk. A hatlaposnál minden lapot három részre, azaz 18 szép kis téglalapot kapunk. Kenünk rájuk egy kis sárgabarack lekvárt, hogy alapot adjunk az almának. A felkockázott almát megszórjuk ízlés szerinti fahéjjal és cukorral. Kis adagokban a lekváros tésztára halmozzuk.

almas_parnacskak_1.JPG

Egy tojás felhabosítunk, megkenjük vele a tészták széleit, és kis párnácskákra összehajtogatjuk őket. A széleket lenyomkodjuk (a tojás remek ragasztóként funkcionál). A tetejüket is megkenjük a tojással, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, kis távolságra egymástól, mert megdagadnak.

Közepes erősségen kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Erős sütőben vagy légkeverésesben elég kb. 160-170 fok. Gyengébb sütőben 180-200 fokot ajánlok. Hamar elkészülnek, frissek, ropogósak, finomak. Nem könnyű kivárni, míg ehető hőmérsékletűre hűlnek. :)

almas_parnacskak_2.JPG

+Tipp: a tetejüket megszórhatjuk cukorral, fahéjjal, szeletelt mandulával is. Aki szereti, dióval is készítheti.

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr218401196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.