HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Facebook oldal

2016.06.02. 20:44 Kockalány

Tojással töltött rúdfasírt

Címkék: fokhagymás tojásos egyszerű húsos töltött sertéshús menzakaja magyaros fasírt laktató

Flancos nevén Stefánia vagdalt. Még sosem sütöttem, pedig nem nehezebb, mint a rendes fasírt, sőt, majdnem ugyanolyan. Annyi a különbség, hogy ebbe vöröshagymát is tettem, míg a simába csak fokhagymát szoktam, plusz tojással töltöttem, és őzgerinc formában sütöttem meg.

tojassal_toltott_rudfasirt_6.JPG

Így elsőre egész szépre sikeredett, és finomra is. Sok hagymával készítettem, aki nem szereti annyira, kevesebbet tegyen bele. Mi nagyon szeretjük az intenzív ízeket, nekünk bejött így. Nem követtem receptet, hisz az alap ugyanolyan, mint a rendes fasírtnál, viszont lehet kísérletezgetni az ízekkel.

tojassal_toltott_rudfasirt_1.JPG

Tojással töltött rúdfasírt / Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

- 1 kg darált sertéshús

- 5-6 főtt tojás

- 1 vöröshagyma

- 5-6 cikk fokhagyma

- só, bors

- sertés fűszerkeverék (vagy őrölt kömény és ami jól esik)

- pirospaprika

- fél-1 szelet áztatott kenyér vagy zsemle

- 2 nyers tojás

- zsemlemorzsa

- olaj vagy zsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A legegyszerűbb, ha aprítót használunk, de fel is darabolhatunk mindent magunk. A felaprított vörös- és fokhagymát pici olajon megpirítjuk. A darált húst ízlés szerint fűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és bármilyen sertéshez jól illő fűszerrel elkeverjük. Majd a pirított hagymákat, és a beáztatott kenyeret is hozzáadjuk. Végül egy nyers tojással összefogjuk a húsos masszát, és kész is a fasírt része.

tojassal_toltott_rudfasirt_2.JPG

5-6 tojást keményre főzünk, majd hideg fürdőben hűtünk, hogy könnyebb legyen megpucolni. Az őzgerinc formát alufóliával kibéleljük, zsírral vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, kirakjuk az alját és az oldalát a fűszeres darált hússal. Aztán egymás mögé szorosan besorakoztatjuk a főtt tojásokat, és beborítjuk a maradék darált hússal. Kicsit megnyomkodjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk pici olajjal.

tojassal_toltott_rudfasirt_3.JPG

Alufóliával befedve előmelegített sütőbe tesszük, és közepesen erős fokozaton 50-60 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát a tetejéről, egy tepsire tesszük, és ráborítjuk a formából a fasírtunkat. Lekenjük egy tojással, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg szép aranybarna színt kap. Ha kész, szeleteljük, és tetszőleges körettel tálaljuk. Nagyon jól mennek hozzá a majonézes saláták (francia, burgonya, kukorica, stb.).

tojassal_toltott_rudfasirt_4.JPG

Kiadós fogás ebédre, vacsorára, és még az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Jó étvágyat!

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.

tojassal_toltott_rudfasirt_5.JPG

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr408773468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bona Fides 2016.06.04. 11:48:07

A főtt tojások fehér végét levágom, hogy minden szeletben legyen tojássárgája és így könnyebb is egymás mögé helyezni a tojásokat. A levágott részt megeszem, vagy felkockázom és a fasírthoz keverem.

Arpadne Szilagyi 2017.07.29. 12:30:57

Nagyon finom lett a fasírt