Tecuka:
Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05)Ricottás amerikai palacsinta
takacsveca93:
Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05)Mikrós kakaós süti
Kockalány:
@lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00)A szaftos sült csirke titka
Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megégett a belseje nyers maradt. Maradok a hagyományos palacsintánál!
Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ezért amikor otthon sorozatot nézek egyedül és senki sem lát.. akkor tökéletes :) www.ujsagomat.hu/lidl/ találtam egy oldalt , ahol online meg tudom nézni az alapanyagok árait összevetve hipermarketekre bontva.
@Pierr Kardán:
"mindegyik módszerrel remek eredményt lehet elérni :-)"
Egyetértek, még akkor is, ha számomra a sült csirke és a grillcsirke két külön kategória.
A grillcsirke (merthát ugye tulajdonképpen a posztban szereplő sültcsirke a grillcsirkének egy variációja) sütésére mindenkinek megvan a saját verziója. Ez olyan, mint a lecsó, ezerféleképpen készíthető, ki így szereti, ki úgy.
A sörkedvelők félig telt sörösdobozra húzzák rá a csirkét, az óvatosak sütőzacskóba teszik, az ínyencek kuglófsütő formára húzva sütik (hogy a szaft összegyűljön), egyesek sóágyon sütik, mások forgónyársra húzzák, aki teheti, az nyers agyagréteget ken a csirkére és szabadtűzben süti, a ráérősök szuvidálják sütés előtt, a türelmetlenek az ósanben veszik készen, stb. stb.
Szóval a sültcsirke sütésének módjáról vitatkozni értelmetlen, mindegyik módszerrel remek eredményt lehet elérni :-)
@EU zászlót mindenhova!:
Ez a hús nekem sem tűnik száraznak, már csak a kerek teltsége miatt sem: kicsit sincs összeesve. A sütőzacskó pedig tényleg egy hasznos találmány. Van, ahol papírba, sóba vagy banánlevélbe csomagolják a húst - a lényeg ugyanaz.
@Magentax:
Szerintem a szaft és a véres lé viszont nem ugyanaz. :o)
@EU zászlót mindenhova!: Hát igen, a szaftos kifejezést egy húsra azért elég tágan értelmezik sokan. Sokszor egy puhára sült vagy konfitált húsra is ezt a szót használják. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy ez nem lehet így jó ...
Egy hús csakis akkor szaftos, ha a izomrostok közül nem sül ki a szaft, értsd ezalatt, hogy két újjal összenyomva egy ilyen húsdarabból csepeg a lé. Egy csirkepörkölt is készülhet szaftosra, ekkor a hús még ruganyos ragaszkodik a csonthoz sokaknak ez kissé szokatlan lehet. Tovább párolva, főzve folyadékot veszít és ugyan puha, mállós lesz, de már nem nevezhető szaftosnak.
Egy frissen készült rántott csirke, rántani való csirkéből tud igazán szaftos lenni - akkor jó, ha csepeg belőle a lé .. Nálam a fasírtom is ilyen, kettétörve levet lehet belőle kinyomni, szóval számomra ez jelenti a szaftosság.
Szóval, ebből a fotóból így ez nem állapítható meg, de tudnék ilyen fotót mutatni. :)
A csirke ennyi idő után bajosan lesz szaftos, 1.5-2 óra alatt 200 fokon garantáltan kiszárad. Sajnos az sem javít a helyzeten, ha besózod és pihenteted pár órát, a só szintén segít a "szárításban".
Érdemes kipróbálni úgy, hogy félbe vágod /esetleg lehet előtte 6-12 órát 6%-os sóoldatban áztatni, egészen más állaga lesz így a húsnak/.
A sütő közepén 20, max 25 percet sütöd 180 fokon, aztán 25 perc grill fokozat és készen van. tálalás előtt 15 perc pihentetés. Ne félj tőle, ennyi idő alatt bőven átsül, de még nem engedi ki a húst a levét.
Magdolna Tóthné Kovács 2021.09.06. 15:11:49
Bejegyzés: Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
Tecuka 2021.08.30. 16:05:39
Bejegyzés: Ricottás amerikai palacsinta
takacsveca93 2019.05.05. 18:05:58
Bejegyzés: Mikrós kakaós süti
Kockalány 2018.03.09. 22:00:39
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Kockalány 2018.03.09. 21:44:23
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Kockalány 2018.03.09. 21:43:10
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
2018.03.08. 17:22:26
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
alien 2018.03.08. 14:04:30
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
tompus 2018.03.08. 13:51:52
Miért gondolná ezt bárki rajtad kívül?
Amúgy meg alufólia. Tegnap sütöttem, remek, szaftos lett, ropogós bőrrel.
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Attilajukkaja 2018.03.08. 13:28:38
"mindegyik módszerrel remek eredményt lehet elérni :-)"
Egyetértek, még akkor is, ha számomra a sült csirke és a grillcsirke két külön kategória.
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Pierr Kardán 2018.03.08. 13:15:33
A sörkedvelők félig telt sörösdobozra húzzák rá a csirkét, az óvatosak sütőzacskóba teszik, az ínyencek kuglófsütő formára húzva sütik (hogy a szaft összegyűljön), egyesek sóágyon sütik, mások forgónyársra húzzák, aki teheti, az nyers agyagréteget ken a csirkére és szabadtűzben süti, a ráérősök szuvidálják sütés előtt, a türelmetlenek az ósanben veszik készen, stb. stb.
Szóval a sültcsirke sütésének módjáról vitatkozni értelmetlen, mindegyik módszerrel remek eredményt lehet elérni :-)
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Attilajukkaja 2018.03.08. 12:53:43
Ez a hús nekem sem tűnik száraznak, már csak a kerek teltsége miatt sem: kicsit sincs összeesve. A sütőzacskó pedig tényleg egy hasznos találmány. Van, ahol papírba, sóba vagy banánlevélbe csomagolják a húst - a lényeg ugyanaz.
@Magentax:
Szerintem a szaft és a véres lé viszont nem ugyanaz. :o)
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Pierr Kardán 2018.03.08. 12:52:28
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Magentax 2018.03.08. 11:35:54
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.08. 11:33:11
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
A fickó 2018.03.08. 11:25:42
Egy hús csakis akkor szaftos, ha a izomrostok közül nem sül ki a szaft, értsd ezalatt, hogy két újjal összenyomva egy ilyen húsdarabból csepeg a lé. Egy csirkepörkölt is készülhet szaftosra, ekkor a hús még ruganyos ragaszkodik a csonthoz sokaknak ez kissé szokatlan lehet. Tovább párolva, főzve folyadékot veszít és ugyan puha, mállós lesz, de már nem nevezhető szaftosnak.
Egy frissen készült rántott csirke, rántani való csirkéből tud igazán szaftos lenni - akkor jó, ha csepeg belőle a lé .. Nálam a fasírtom is ilyen, kettétörve levet lehet belőle kinyomni, szóval számomra ez jelenti a szaftosság.
Szóval, ebből a fotóból így ez nem állapítható meg, de tudnék ilyen fotót mutatni. :)
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.08. 10:54:32
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
lorien · http://lorien.blog.hu 2018.03.08. 10:35:03
Érdemes kipróbálni úgy, hogy félbe vágod /esetleg lehet előtte 6-12 órát 6%-os sóoldatban áztatni, egészen más állaga lesz így a húsnak/.
A sütő közepén 20, max 25 percet sütöd 180 fokon, aztán 25 perc grill fokozat és készen van. tálalás előtt 15 perc pihentetés. Ne félj tőle, ennyi idő alatt bőven átsül, de még nem engedi ki a húst a levét.
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
Attilajukkaja 2018.03.08. 09:51:28
Ez aranyos! :o)
@she_wolf:
"Mindenféle fűszerszámokkal"
He-he!
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka
she_wolf 2018.03.08. 06:24:34
Ja, a zacsi nem csak csirkére jó, egybesültekre is alkalmazható!
Bejegyzés: A szaftos sült csirke titka