HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook oldal

2014.05.20. 22:30 Kockalány

Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög

Címkék: sonka sajt fokhagymás sütemény élesztő húsos töltött kukorica tejfölös péksütemény laktató falatkák sós rágcsálnivaló

Eddig a sós süteményekkel egy kissé hadilábon álltam, nagy ritkán sütöttem egy-egy adag pogácsát, és annyi. Nem azért, mert nem szeretem őket, de fanatikus édesszájúként nem éreztem hiányát. Sokkal hamarabb megkívánok mondjuk egy csupa csokis muffint, mint egy sajtos rudat.

A hétvégén viszont a barátainkat vártuk egy kis iszogatásra, és mivel a vacsoraidőn már túl voltunk, valami sós rágcsálnivalót akartam készíteni az italok mellé. Elkezdtem hát keresni egy jó vendégváró sós-receptet. Találtam is jobbnál jobbakat, és egy roppant gusztát választottam közülük.

Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög (1).JPG

Mégpedig a Sonkás-sajtos-kukoricás háromszöget, ami nagyon mutatós, laktató, és nevetségesen könnyű elkészíteni. Jól sikerülhetett, mert a kemény diétát tartó barátunk sem tudott neki ellenállni. Engem mindenesetre levett a lábamról, mostantól lehet, hogy megsűrűsödnek nálunk a sósok.

Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg liszt

- 2,5 dl tej

- 1 dl olaj

- 1 cs. instant élesztő (lehet friss is)

- 1 csapott ek. só

- fél ek. cukor

A töltelékhez:

- 15 dkg sonka

- 10-15 dkg sajt

- fél doboz kukoricakonzerv

- 1 lilahagyma

- fél nagy dobozos tejföl

- 2 fokhagyma

+ 1 tojás a tetejét megkenni

Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Felöntjük annyi langyos tejjel, ami a mélyedés széléig ér. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Majd összegyúrjuk a maradék tejjel, a sóval és az olajjal. Kis cipót formázunk belőle, megszórjuk liszttel, és letakarva minimum fél óráig kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk.

Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög (2).JPG

A két fokhagymát összetörjük, és elkeverjük a tejföllel. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és megszórjuk a felkockázott sonkával, sajttal, lilahagymával, és végül a kukoricával. Felcsavarjuk, hogy egy hosszú rudat kapjunk belőle. Késsel ferdén háromszög alakú darabokra vágjuk, és egy tojással megkenjük a tetejüket. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük őket.

Kb. 20 darab készül ennyi adag tésztából. Még melegen (de nem forrón!) tálaljuk a mosolygós, gazdagon megtöltött háromszögeket, és már zsebelhetjük is be az elismerő hümmögéseket. Jó étvágyat, jó vendéglátást!

Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög (3).JPG

Még több finomság a Facebookon: Kockalány konyhája.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr176186009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenóbia 2014.05.21. 09:37:01

Ez mennnyire durván jól néz ki, és ráadásul mindjárt éhen halok, és esélyem sincs egy ilyenre, rettenet! :)

Peterpapo 2014.05.21. 10:16:54

Tényleg jól néz ki és lehet, hogy egyszerű is, de nem valami hamar összedobható valami. Tésztagyúrás, megvárni míg megkel, satöbbi. :)

pucros 2014.05.21. 10:34:11

Diétát seggberúgatni nem vicces.

Kockalány 2014.05.21. 11:00:42

@Zenóbia: Ugye, milyen jól néz ki, és milyen finom! Ha lesz egy kis időd, próbáld ki, megéri. :)

Kockalány 2014.05.21. 11:04:12

@Peterpapo: Hát, hamar nem, de megéri a befektetett energiát. Előre meg kell csinálni, még a vendégek előtt. Mikor megérkeztek, én már csak megtöltöttem, míg beszélgettünk, kisütöttem. Frissen, melegen tettem eléjük.

Kockalány 2014.05.21. 11:06:26

@pucros: Én nem erőltettem semmit, nem tehetek róla, hogy nem bírt ellenállni neki. ;)

zsuzska60 2014.05.21. 11:42:53

Mennyire folyik ki a sajt?
Megsül a középen levő tészta is?

Kockalány 2014.05.21. 12:17:19

@zsuzska60: Nagyon gazdagon töltöttem, mégsem folyt ki a sajt. Valószínűleg azért, mert kockákra vágtam, nem reszeltem. Ha elég vékonyra nyújtod ki a tésztát, akkor jól átsül a közepe is.

Krutzifix 2014.05.21. 20:33:57

A "fél nagydobozos tejföl" az milyen mértékegységben értendő? Melyik nagydoboz? A 330 grammos, a 450 grammos, esetleg 800 grammos? Szigorúan csak azért, nehogy kifolyjon sütés közben...:)

Kockalány 2014.05.21. 22:12:41

@Krutzifix: Nekem 450 grammos volt itthon, annak a fele.

Afterburner 2014.05.21. 22:16:48

Kockalány (vagy bárki gyakorlottabb szakács): lehet úgyis, hogy futtatom az élesztőt tejben külön, és durrbele? A cukrot sajna felejtenem kell, és diabos lisztkeverékből készülne :)

Kockalány 2014.05.21. 22:25:22

@Afterburner: Csinálhatod külön, persze. A lényeg, hogy langyos legyen a tej.

Afterburner 2014.05.21. 22:31:23

@Kockalány: Köszi :) kiszámoltam hogy ezt bizonyos feltételek (és mennyiségek) mellett én is ehetem :) Merthogy lemászik a képről, bele az orcámba, az biztos :)

Pappe 2014.11.26. 14:51:20

Lenne egy kerdesem: meg soha nem keszitettem ehhez hasonlo receptet. tudni szeretnem, hogy hidegen is jo e? egy ovis unnepsegre kellene, valami hasonlora gondoltam... jol jonne a segitsegetek. koszi elore is

Kockalány 2014.11.28. 21:49:48

@Pappe: Mint minden, ez is frissen, melegen a legfinomabb, de mi hidegen is szeretjük. Szerintem senki nem fog panaszkodni, ha megkóstolja. :)

Magdolna Tóthné Kovács 2021.09.06. 15:11:49

Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt!
süti beállítások módosítása