HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2014.03.22. 14:54 Kockalány

Ricottás amerikai palacsinta

Címkék: amerikai édesség citrom palacsinta ricotta desszert vaníliás laktató tésztaétel könnyű vacsi

Még mindig nagyon odavagyunk az édes vacsorákért, különösen a palacsintáért. Én azért imádom, mert végtelen számú variációban lehet elkészíteni, de mindenhogy isteni finom. Amit most sütöttem, simán hívhatnánk a palacsinták királynőjének.

Palacsintát már nagyon sokféleképpen csináltam: almásan, banánosan, epresen, fahéjasan, kakaósan, kókuszosan. De ricottával eddig még nem próbáltam, ami elképesztően nagy hiba volt, mint utólag rájöttem. Ugyanis hm, hogy is fogalmazzak, hogy ne dicsérjem agyon...mindegy, ez úgysem fog menni.

Szóval valami elképesztően légies, habkönnyű, szájbanolvadós tésztát eredményez, ha ricottával készítjük a palacsintát. Főleg ha ilyen krémes állagúval, amivel én dolgoztam. Ha visszagondolok rá, összefut a számban a nyál, annyira finom!

Ricottás amerikai palacsinta (1).JPG

Ugyanannyira laktató, mint a hagyományos amerikai palacsinta, de ennél a végén nincs az a majd kipukkanok érzése az embernek. Eltelít, de mégsem terheli meg a gyomrot. Na, és a citromhéjjal meg a vaníliával olyan ízorgiát rendez a szánkban, hogy az csak na!

Nem is fényezem tovább, mert közben annyira megkívántam, hogy szaladnék is a konyhába megint megsütni. Kétféleképpen fogom leírni az elkészítési módját: egy ráérős verzióval, és egy lusta és türelmetlen verzióval (utóbbi az én merényletem).

Ricottás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

- 250 g ricotta

- 150-200 g liszt

- 50 g cukor

- 2 tojás

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 tk. sütőpor

- fél deci tej

- reszelt citromhéj

- egy csipet só

Elkészítés:

Az én lusta és türelmetlen verzióm:

A ricottát elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Hozzáadunk egy kevés tejet, és végül simára keverjük a sütőporos liszttel. Forró serpenyőben pici olajon (de még jobb ha kerámiaserpenyővel olaj nélkül) pár perc alatt kisütjük.

Merőkanállal a serpenyő közepébe löttyintünk egy kis tésztát, majd a merőkanál aljával vagy egy evőkanállal gyors mozdulatokkal szabályos kör alakba formázzuk a tésztát. Ha elkezd felhólyagozni a tészta, vagy látjuk, hogy az alsó széle pirul, meg is fordíthatjuk. Elég, ha csak egy kis színt kapnak az oldalak.

Ricottás amerikai palacsinta (2).JPG

A ráérős verzió:

A ricottát a tojássárgákkal, a cukrokkal, a citromhéjjal és a sóval keverjük el. Majd jöhet a tej és a sütőporos liszt. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Egy óráig pihentetjük a hűtőben, majd ugyanúgy kisütjük. (Ennél a verziónál kevesebb liszttel és picit több tejjel is dolgozhatunk.)

Én bővel tettem bele citromhéjat, imádtam benne az ízét, annyira illet a ricottás palacsintához. Tálalhatjuk gyümölcsbefőttel (én édesanyám házi őszi- és sárgabarack befőttjével díszítettem), mogyorókrémmel, csokiöntettel-tejszínhabbal, pudinggal vagy bármilyen lekvárral leöntve. Mennyei! :)

Megtaláltok a Facebookon is: Kockalány konyhája.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr495873782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tecuka 2021.08.30. 16:05:39

Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megégett a belseje nyers maradt. Maradok a hagyományos palacsintánál!
süti beállítások módosítása