Én is nagyon sokszor abba a csapdába esek, hogy kockulok a gép előtt: facebookon lógok, játszok a netes vagy nem netes játékaimmal, aztán azt veszem észre, hogy eltelt az idő, és nem sok hasznos dolgot csináltam. A megoldás: többet kell eljárni otthonról, és hasznos programokat szervezni.
Olyan jól tud esni egy nagy séta a friss levegőn, de a legjobb, ha a barátaidat is mozgósítod, és velük mész el valahová. Üljetek be egy kávéra, teára, beszélgessetek egy nagyot. Foglalkozz a kedvenc hobbiddal. Ha nincs, találj ki magadnak egyet, pl. menj el nyelveket tanulni, vagy vegyél táncórákat, járj el klubokba. Sok érdekes embert ismerhetsz meg, akár még új barátságok is születhetnek. Figyelj oda az emberi kapcsolataidra, mert azok a legfontosabbak az életben: a család, a közvetlen szeretteid, a párod, a barátaid, a kedves ismerőseid. Ne hanyagold el őket!
Most az Óvári sertésszelet receptjét osztom meg veletek, kicsit babrás kaja, de kárpótol érte az íze. A párom édesapja Óváriból származik, nem tudom, hogy ez a kaja onnan ered-e, majd megkérdezem tőle.
Hozzávalók:
- sertéskaraj (kb. egy kiló)
- gomba (friss vagy konzerv)
- sonka (annyi szelet, ahány szelet hús van)
- sajt (óvári, de lehet trappista is)
- fűszerek
- pici liszt
- olaj
- vaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, sertés fűszerkeverék), és beleforgatjuk a lisztbe. Vaj és olaj keverékében mindkét oldalát megsütjük, majd egy tepsibe rakjuk. A vajas-olajos keverékben megsütjük a gombaszeleteket is, kiszedjük egy tálra, sózzuk-borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk a húsokon. Végezetül a sonkaszeleteket is rájuk tesszük, és a sajtot is (akár mozzarellát is). Mehet be a sütőbe, és addig sütjük, míg a sonka kissé megsül, a sajt pedig elolvad a tetején. Köretként én petrezselymes burgonyát készítettem hozzá, de bármi mást is lehet, jó étvágyat!