Szeretjük a pizzát, főleg, ha házi. Mostanában nem is rendeltünk, mert benne van a pakliban, hogy késnek, megégetik, vagy épp nem sütik meg eléggé, olcsó feltétet tesznek rá, vagy lesajnálják a lényeget. Ezzel szemben ha én készítem, tudom, hogy mennyi idő, mire elkészül, csak a kedvenceink lesznek rajta, és garantáltan jó minőségben.
Igaz, kell rá várni egy kicsit, a kelési idő a leghosszabb, ezért jó, ha nem éhesen kezdünk hozzá elkészíteni, mert akkor sülés közben türelmetlenül a sütőajtó előtt fogjuk szuggerálni. (Nálam ez most is így volt.)
Nem is figyeltem miket dobálok rá, minden jót, amit a hűtőben találtam rátettem. Visszanézve sikerült a múltkori Baconös-fetás pizzát lekoppintanom. Annyi különbséggel, hogy lila helyett vörös hagymát használtam, kockázott bacont, és most került rá mozzarella is.
Baconös-fetás pizza újratöltve
Feltétek:
- 250 g kockázott bacon
- fél konzerv kukorica
- egy mini mozzarella
- 100 g fetasajt
- egy közepes fej vöröshagyma
- 3 tojás
- fűszeres paradicsomszósz
Elkészítés:
Az alapreceptet itt találjátok. Ha a sütőpapíros tepsibe nyújtottuk a tésztát, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (én most ketchuppel kentem meg, mert pont elfogyott a paradicsomszószom). Egyenletesen elosztjuk rajta a kockázott bacont, megszórjuk kukoricával, rátépkedünk egy mini mozzarellát, és rákockázzuk a fetát. Végül a hagymát vékony csíkokra vágjuk, és rászórjuk.
Előmelegített sütőben erős fokozaton sütjük. Mikor már egy kis színt kapott, kivesszük, és ráütjük a tojásokat is, de aki keményen szereti, még sütés előtt ráütheti. Így mire megsül, és aranybarna színt kap, a tojások még lágyak, finom folyósok lesznek. Végül szeleteljük és tálaljuk. Mi alig bírtuk megvárni, hogy meghűljenek, még melegen hozzáláttunk. Hmmm, isteni!
+Tipp: Ha nem kalácsszerű, puha tésztát szeretnétek hozzá, tej helyett használjatok vizet az alapreceptben, így egy könnyebb, rugalmasabb tésztát kaptok.