Az ilyen esős idő leginkább süti sütisre alkalmas. Na, meg megázásra, amit nagyon szívesen kihagytam volna. Természetesen pont ma nem vittem magammal esernyőt. Tegnap egész nap cipeltem, és bezzeg nem esett. Na, mindegy, ilyenkor bevágom a durcit, és édességgel engesztelem magam.
Vége egy újabb dolgos hétnek, jól esne egy kis süti, de elfáradtunk. Ismerős? Na, pont ilyen helyzetekre találták ki a kevert vagy bögrés sütiket. Nem is tudom, eddig miért nem próbáltam ki őket. Talán nem hittem abban, hogy ilyen rövid idő alatt, jó sülhet ki belőlük. De tényleg!
Nagyon jó alapreceptet találtam, a tészta szépen feljön, és mesésen puha, piskótaszerű. Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni: almával, szilvával, meggyel, amivel jólesik. Mi kaptunk egy nagy adag finom barackot a szüleimtől vidékről, így én abból sütöttem.
Barackos kevert süti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. baracklekvár
- 1 csipet só
A tetejére:
- barack (vagy bármilyen gyümölcs)
- esetleg cukor és fahéj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal és a lekvárral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A tojásos masszához felváltva adagoljuk a tejet és a sütőporos lisztet, és simára kikeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt szögletes tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Fogjuk a kedvenc gyümölcsünket, megmossuk, kimagozzuk, és megszórjuk vele a tészta tetejét. Én barack szeletekkel raktam ki, a minta tetszőleges. Meg lehet szórni cukorral és fahéjjal is a gyümölcsünket, én most natúran sütöttem. Tűpróbáig, kb. 20-30 percig sütjük. Kihűtjük, és kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.