Megint jó ideje nem jelentkeztem. Mert igen, még mindig minden szabad percem a kislányommal, Zoéval töltöm, aki már másfél éves, és szuper cuki, szuper okos és szuper huncut. :) Mellette persze sütök-főzök, hol többet, hol kevesebbet, csak valahogy a blogolásra sajnálom az időt. Sorry, megpróbálok sűrűbben jelentkezni.
Jó hír, hogy Zoécska is szereti a pocakját, imád enni (mondjuk ez meg is látszik rajta, két évesnek néz ki, olyan szépen fejlődik), és hála az égnek nem válogatós, mindent megeszik gond nélkül. Már nem főzök neki külön, inkább kiveszek előbb az épp készülő ételből, és neki nem fűszerezem meg annyira, mint magunknak a végén. Az ő ételeibe többnyire csak só (ebből is kevesebb) és zöldfűszerek kerülnek.
Aki ismer, tudja, hogy imádom a tengeri herkentyűket. A nyaralásainkkor kedvenceim a friss, helyben fogott halak és más finomságok. Itthon persze kb. csak a jobb éttermekben találkozhatunk "friss" tengeri herkentyűkkel, azonkívül be kell érnünk a boltokban kapható gyorsfagyasztott verzióval.

Nekem nincs különösebb bajom a mirelit dolgokkal, sőt, nagyon praktikusnak tartom őket. Rendszeresen van a mélyhűtőmben többféle gyorsfagyasztott zöldség és hal. Nagyon jól tudnak jönni, amikor gyorsan szeretnénk valamit összedobni, vagy tél közepén, amikor nincs szezonja bizonyos zöldségeknek.
A garnélát is nagyon szeretem, szoktam is belőle tartani a fagyasztóban, mert nagyon egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni belőle egy finom vacsorát. Most tejszínnel készítettem, de lehet nélküle is, csak garnéla, olaj, só, bors, fokhagyma, és spagetti. Na meg pluszban mehet rá sajt, parmezán vagy ami tetszik. (Zoé ebből azért még nem kapott.)
Tejszínes garnélás spagetti
Hozzávalók:
- 250 g garnéla
- fél cs. spagetti
- ízlés szerinti főzőtejszín
- olaj
- só, bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A spagettit sós vízben kifőzzük, félretesszük. A garnélákat kevés olajon pár percig sütjük mindkét oldalukon, épp csak addig, míg szürkés nyers színük rózsaszínre változik. Közben sózzuk, borsozzuk, aprított fokhagymával megszórjuk.

Ennél a fázisnál mehet is a spagettire azoknál, akik nem szeretik tejszínesen enni. Akik viszont igen, nyakon önthetik főzőtejszínnel, és pár percig főzhetik vele. Ha túl sok tejszín kerülne a garnélákra, egy kevés liszttel besűrűsíthetjük a szószt. Ha kész, ráöntjük a spagettire és sajttal vagy anélkül tálaljuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.