Ha eddig nem mertél még tortát sütni, mert félsz, hogy túl bonyolult, vagy szentül meg vagy győződve, hogy úgy is el fogsz szúrni valamit, és neked ez úgysem sikerülhet, akkor jól figyelj. Vannak nagyon egyszerű torták, amik szinte elronthatatlanok. Ilyenek például a gyümölcstorták.
Alig kell hozzájuk valami, elég egy piskótalap, túró vagy puding, és a kedvenc gyümölcseid. A piskótalapot megveheted a boltban is, de nem nagy ördöngősség sütni egyet. Nekem van rá egy jó kis alapreceptem:
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor (kb. 15 dkg)
- 5 ev.k. liszt
- 1 sütőpor
- pici víz
Elkészítés:
Az öt tojásfehérjét felverjük az 5 kanál cukorral (egy csipet só sem fog ártani). Az 5 kanál lisztet elkeverjük a sütőporral. A felvert habhoz lassan, óvatos mozdulatokkal kavarva hozzáadjuk a sárgájákat, és a lisztes keveréket, és a pici vizet, ha szükséges. A masszát sütőpapíros vagy kivajazott-kilisztezett sütőformába tesszük, és közepes fokozaton tűpróbáig sütjük.
Na látod, nem is volt olyan vészes. Megvan a piskótánk, jöhet rá a krém. Ami szintén végtelenül egyszerű lesz.
Hozzávalók:
- túró vagy bármilyen ízesítésű puding
- gyümölcsök, ez esetben ananász és cseresznyebefőtt
- áttetsző vagy színes tortazselé
Elkészítés:
A túrót elkeverjük cukorral vagy vaníliás cukorral. Ha pudinggal készíted, kövesd a zacskón olvasható leírást és főzd meg vagy keverd ki.
Rákenjük a túrókrémet a piskótára, belenyomkodjuk a kívánt gyümölcsöt, és leöntjük tortazselével. Én színtelent használtam, piros gyümölcsökhöz jól megy a színes, használd bátran. A tasakon szintén megtalálod az elkészítés leírását, a megkötése kissé macerás folyamat, de hűtés után már nem kell bajlódnod semmivel, lehet szeletelni és kóstolni.
Nem bírta ki a fotózást, muszáj volt megdézsmálni :)