Gyakran előfordul, hogy vacsorára valami édesre fáj a fogam. Ilyenkor legtöbbször palacsintát eszünk, vagy tejbegrízt, tejberizset. De eszembe jutott, hogy gyerekként milyen sokszor kikunyiztam anyutól a Császármorzsát, miért ne törném meg a fenti édesség-hármas monotonitását. Kerestem is a mindmegettén egy jó receptet. Rengeteg találat jött fel a keresőben, egyet kiválasztottam, ami nagyon egyszerűnek tűnt, de hűen önmagamhoz át is variáltam azonnal. Feldobtam egy kis ezzel-azzal, jól sikerült, finom lett, jóllaktunk vele.
Hozzávalók:
- 8 evőkanál rétesliszt
- 8 evőkanál finomliszt
- 2 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- tej
- reszelt citromhéj
- mazsola
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet és a cukrokat. Ráütjük a tojásokat, és annyi tejjel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Jól elkeverjük, teszünk bele egy csipet sót, reszelt citromhéjat és mazsolát. (A mazsolát előtte természetesen megmossuk, beáztatjuk, hogy megpuhuljon.) Jól elkeverjük a masszát, és forró serpenyőben, kevés olajon vagy vajon megsütjük. Akinek nem esik szét fordításkor, és egyben sül meg, az sem baj, utána úgyis össze lehet törni egy villával. A lényeg, hogy jól átsüljön mindenhol. Ha kész, megporcukrozzuk, vagy leöntjük lekvárral, és lehet is fogyasztani. Jó étvágyat!
1.kép: Császármorzsa a'la nature
2.kép: Kétféle lekvárral (sárgabarack+meggy-cseresznye)