Hétvégén végigvittem a Diablo-t, tudom, hogy ez csak a Gamereknek mond valamit, de már rég nem beszéltem kockaságokról. Szóval, amikor kipróbáltuk a nyílt hétvégén a bétát, nagyon beleszerettünk az Édessel. Nekem utána napokig hiányérzetem volt, és alig vártam már a május 15-ét. A Kedves elő is rendelte, és milyen jól tette, mert aznap már hívták is a boltból, hogy gyorsan menjen érte, mert elkapkodják.
Azóta ő már természetesen sokkal előrébb jár, mint én. De én szeretem lassan, komótosan bejárni az egész pályát, és kiélvezni a játék minden mozzanatát, míg ők a haverokkal azon versenyeznek, hogy ki jár magasabb szinten, és kinek milyen cuccai vannak. Én meg most, hogy végigvittem a Monk csajommal az első nehézségi szintet, azt hiszem kezdek egy Wizardot is.
De át is térek a sütés-főzésre, mert nem szeretném untatni a nem kocka olvasóimat. :) Az eper után végre a cseresznyének is szezonja van, hurrá! El is készítettem az idei első cseresznyés sütimet, egy Cseresznyés-vaníliás pitét. Az alaptészta ugyanaz a porlós, mint az Almás pitéé, mostanában nagyon rászoktam erre. Rá pedig egy egyszerű vaníliakrém és cseresznye kerül. Lusta szakácsnőknek ideális lesz ez a süti, mert a tésztán kívül nem sok munkát igényel.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg vaj/margarin
- 12 dkg cukor
- 1-2 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál tejföl (vagy pici tej)
Ha kakaósan szeretnéd:
- kakaó ízlés szerint
- kis tej
A tetejére:
- vaníliás pudingpor vagy krémpor (pl. Dr. Oetker vaníliaízű Aranka Krémpor)
- 3-5 dl tej
- cseresznye (itt 21 szem)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejfölt (ha nincs otthon, kis tejjel helyettesíthetjük). Aki kakaósan szereti, tegyen bele annyi kakaóport, amennyit gondol, és egy kis tejjel lazítsa meg a tészta állagát. Egy kis reszelt citromhéjjal is fel lehet dobni. Jól gyúrható legyen a tészta, se túl lágy, se túl kemény. Kinyújtjuk, és beleigazítjuk a kivajazott-kilisztezett gyümölcstorta formába. Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet a tasakon található leírás alapján. Én Aranka krémport használtam, 3 dl tejjel elkészítettem. A krémet rákenjük a formából kiborított tészta tetejére, és cseresznyeszemekkel díszítjük. Bármilyen krémmel elkészíthető, akár túróval is, lehet kísérletezgetni.