A héten már hétfőtől számoltam visszafelé, annyira vártam a hosszú hétvégét. Pénteken fél óránként nézegettem az órát, és tűkön ültem a munkaidő végéig. Mikor egy órával előbb elengedtek, madarat lehetett volna fogatni velem. Széles mosollyal az arcomon léptem ki a munkahelyről. Szaladtam a boltba, bevásároltam az esti lakásavatóhoz. Ez a lakásavató 1.0 volt, minden baráti társaságnak tartunk egyet külön.
Jó volt, jól éreztük magunkat, remélem a barátaink is. Idő hiányában csak szendvicseket készítettem, de guszták voltak, és finomak is, mert hamar elfogytak. Volt még ezerféle sós és édes, üdítők, és természetesen sok-sok pia. Kulturáltan szórakoztunk, a szomszédok nem kopogtak át, nem jöttek ki rendőrök sem, és a berendezés is ép maradt. :)
Most egy finom húsos fogást teszek fel, ami nagyon egyszerű, bár kicsit pepecselős elkészíteni. A Rablóhúsról vagy Saslikról van szó, ki hogy ismeri. Nagyon finom lett, és nem egy szokásos, vagy unalmas húsos kaja. Én szándékosan túlsütöttem, mert imádom a ropogós húst, de mindenki készítse úgy, ahogy szereti.
Rablóhús /Saslik/
Hozzávalók:
- sertéscomb vagy karaj (de bármilyen húsból készíthető)
- füstölt szalonna
- gomba
- hagyma
- fűszerek
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és viszonylag egyforma kockákra vágjuk. Érdemes már előző nap bepácolni, de aznap is jó, pár órával a sütés előtt. Használhatunk bármit, én sóztam, borsoztam, sertés fűszerkeveréket és grillfűszert is használtam, plusz aprított fokhagymát. Fém vagy fa nyársra, jobb híján hurkapálcákra húzzuk felváltva a tetszőleges hozzávalókat. Lehet kíséretezni bátran. Én húst, füstölt szalonnát, gombát és hagymát váltogattam, paradicsomot akartam még, csak lefelejtettem róla. :)
De lehet csak hús, vagy csak zöldség nyársakat készíteni, ki hogy szereti. Ha nincs grillrács, akkor a sütő is jó lesz. Köretként fokhagymás-tejfölös cikkburgonyát készítettem, és együtt sütöttem őket, hogy a hús szaftja rácsorogjon a krumplira. Érdemes az elején egy fóliával letakarni a tepsit, hogy először megpuhuljon a hús, majd a végén levenni, és megpirítani, hogy szép színe legyen. Félidőben pedig nem árt megforgatni a nyársakat, hogy egyenletesen süljenek át mindenhol. Jó étvágyat!