Az amerikai édesség, a Cake pop (Sütinyalóka) nálunk is nagyon menő lett, sorozatosan szembetalálkozok vele a neten. Ma este valami egyszerű és gyors édességre vágytam, ekkor határoztam el, hogy kipróbálom, de kicsit csaltam vele. Mondhatni hamis cake pop-ot készítettem, mert lespóroltam a sütéssel járó időt, és kekszből készítettem el az alapot.
Nem követtem semmilyen receptet, csak érzésre dobáltam össze a hozzávalókat, amiket gondoltam. Mivel meg akartam úszni a sütést, a Kekszgolyó receptjét vettem alapul, utólag visszanézve a receptet nagyjából azonos arányokat használtam a hozzávalókból most is.
Csokis és kókuszos sütinyalókák
Hozzávalók:
- édes keksz
- kakaópor
- kókuszreszelék
- porcukor
- habtejszín
- étcsoki
- kevés vaj
- pici tej
Elkészítés
Egy tálba összemorzsoljuk az édes, omlós kekszet (lehet darálni is, vagy eleve daráltból dolgozni, bár én szeretem, ha marad benne egy-két nagyobb kekszdarab). Hozzáadjuk a kakaóport, a kókuszreszeléket és a porcukrot. Kb. másfél deci habtejszínnel elkeverjük. A kész masszát ha kell, még utánaízesítjük, majd minimum fél órára a hűtőbe rakjuk szilárdulni.
Ha megfelelő keménységű, kis golyókat formázunk a masszából, és pálcikákat szúrunk a közepükbe. Ha a kezünk hőjétől kissé meglágyult, visszatesszük újra hűlni, de ez a lépés ki is hagyható. Egy részüket kókuszba forgatjuk, a másikat olvasztott étcsokiba (étcsokit egy kevés vajjal mikróban megolvasztunk, majd pici tejjel felhígítunk). Majd dobozba vagy egy darab hungarocellbe szúrva megszilárdítjuk őket a hűtőben.