Egy hete jelentkeztem utoljára, akkor még azt hittem, hogy pár nap, és lesz netünk, na nem így lett. Azóta sincs, mert a főbérlő elfelejtette újra megigényelni csak a netet magában. Aztán, amikor csütörtökön végre megrendelte, kiderült, hogy a saját címére kérte. Ha nem telefonálok a szolgáltatónál dolgozó ismerősömnek pénteken, akkor várhattuk volna a szerelőket hiába napokig. Egy gyors korrekció, és ha minden igaz, holnap vagy holnapután jönnek bekötni. Ha megint lesz valami baki, azt már úgy érzem, nem fogom túlélni.
Már az összes tartalékfilmet megnéztem, most már csak azok vannak, amiket már láttam egy párszor. A játékokat már unom, inkább hasznos dolgokkal foglalom le magamat. Egyetlen előnye a nagy netnélküliségnek, hogy sikerült behoztam az állandó lemaradásomat a kedvenc magazinom olvasásában. Most végre az aktuális hónap számát olvasom, nem a márciusit májusban. Plusz lesz időm befejezni a barátnőmtől kölcsönkapott könyvet is, ami már vagy másfél éve nálam van. Ha másra nem is jó ez a ráérős időszak, legalább az elmaradt dolgaim bepótolásának kedvez.
Mostanában valahogy az egyszerű és sütés nélküli édességekre álltam rá. Talán azért, mert a cuccaink nagy része még mindig dobozokban, és zsákok mélyén pihen. Persze amire szükségem van, előveszem és használom, de rutinos költözőként már nem akarok nagyon széthagyni semmit. Így rákészülök a következő összepakolásra, és megkönnyítem a saját dolgomat. Kókuszgolyót készítettem vagy Kekszgolyót, ki hogy ismeri. Kevés időráfordítással lehet finomat alkotni, és még a gyerekek is besegíthetnek a készítésébe, annyira egyszerű.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek. rum aroma
- 2-2,5 dl tej
- negyed csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy nagy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: a darált kekszet, a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot. Majd ráöntjük a felolvasztott vajat és a rumos tejet. Jó alaposan összegyúrjuk a masszát. Ha túl nedves, adhatunk még hozzá darált kekszet, de inkább túl száraz szokott maradni, ekkor tejjel lazítjuk tovább (tej helyett meggylével is készíthető). Jól gyúrható, tapadó tésztát kapunk, amiből kis golyókat formázunk a tenyereink között. Beleforgatjuk kókuszreszelékbe, és készen is van. A közepébe lehet meggyet is tenni, aki szereti, úgy is nagyon finom. Fél-egy óráig a hűtőben hagyjuk szilárdulni (ha ki bírjuk várni :)), utána fogyaszthatjuk.