Szeretek csak úgy összedobni kajákat. Ha nincs ötletem, hogy mi legyen a vacsi, csak megnézem mi van itthon, és alkotok belőlük valami finomat. Most is sikerült.
Volt egy szál póréhagymám, fél kiló kockázott pulykacombom, a többi meg jött magától. A végeredmény jól néz ki, finom, egyszerű, nem is kell több.
Sajtos-pórés pulykaragu
Hozzávalók:
- egy szál póréhagyma
- fél kiló pulykacomb
- egy fej vöröshagyma
- két gerezd fokhagyma
- fűszerek
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és olajon összepirítjuk. Kiszedjük egy másik edénybe, és jöhet a hús. A combot felkockázzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és kevés vízben puhára főzzük. Majd ha elfőtte a levét, egy pici olajon megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a hagymás keveréket, és levesszük a tűzről. Füstölt sajtot reszelünk rá, és rizzsel tálaljuk. Isteni finom, jó étvágyat!