Igen, lehet szájat tátani. Nem, nem olvastad rosszul. Tényleg készülhet zöldségből is isteni csokitorta.
A répatortán már senki nem lepődik meg, mindenki ismeri, sokak kedvence. Tavaly a csokis céklatortával borzoltam a kedélyeket, de olyan gyönyörű volt, és fantasztikusan finom. Bizony, a répán kívül a céklából és a cukkiniből is remek édes sütiket lehet készíteni.
Ha még nem próbáltad, erősen ajánlom. Bármennyire is húzgálod most a szádat, meg fogsz lepődni milyen szuper finom sütik születhetnek így. És még a tésztájuk állagáról nem is beszéltem... Ennek a cukkinisnek olyan légiesen könnyű, isteni puha a tésztája, hogy hmmm...
Nem is áradozok róla tovább, tessék kipróbálni!
Cukkinis csokitorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 cukkini (30 dkg)
- 1 tábla étcsoki
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl olaj (vajjal helyettesíthető)
- 1 csipet só
A tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- kevés vaj
Elkészítés:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük (rajta lehet hagyni a héját, de akit zavar, meghámozhatja).
Egy tálban összekeverjük a tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal. Jöhet hozzájuk a liszt, a sütőpor és egy csipet só. Jól összekeverjük (citromhéjat is reszelhetünk a tésztájába). Az étcsokit pici olajjal mikróban felolvasztjuk, és a tésztához keverjük.
A lereszelt cukkinit egy kicsit kinyomkodjuk, és mehet a tésztához. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben közepes fokozaton (150-175 fokon sütőerősségtől függően) 30 percig sütjük. (Egy tűpróba nem árt.)
A formában hűtjük ki, majd díszítjük. Én egy tábla étcsokit felolvasztottam egy kevés vajjal, és ezzel a sűrű csokikrémmel kentem be a tetejét. Nagyon jól néz ki, és szuper csokis.
+Tipp: be lehet vonni a tetejét mascarponével vagy lekvárral, de megtölthetjük pudinggal vagy ganache krémmel is. Mindenhogy finom! :)
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.