A koronavírus helyzet miatt mindenki otthon van, ráér és unatkozik. Ez az időszak pont jó arra, hogy kicsit kreatívkodjunk, alkossunk, kipróbáljunk valami újat. Például, hogy megtanuljon sütni-főzni, akinek eddig se ideje, se türelme nem volt hozzá.
Aki eddig is otthonosan mozgott a konyhában, kísérletezhet valami újjal, kipróbálhatja a házi kenyérsütést (főleg, ha egy raklap élesztőt bespájzolt a világvége hangulat miatt :D). Én 8 éve sütöttem meg az első kenyeremet, ami ahhoz képest, hogy azelőtt sosem készítettem, elég csinos és finom is lett.
Az alap kenyértészta recept pedig azért nagyon szuper, mert sokoldalúan felhasználható, készíthetünk belőle zsemlét, kiflit, pizzát, és ízesítve pedig igazi különlegességeket is kreálhatunk belőle. Ilyen a hagymás kenyér, de feldobhatjuk magvakkal, olivabogyóval, aszalt dolgokkal, és még sorolhatnám a végtelen lehetőségeket.
Készítettem egy kis válogatást, próbáljátok ki, kísérletezzetek bátran, időtök most biztosan lesz rá egy darabig. Ráadásul a család is nagyon hálás lesz, ha friss, meleg kenyér, zsemle, kifli kerül eléjük az asztalra. Jó egészséget, kitartást és sok új finomságot kívánok nektek erre a bezárt időszakra!
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.