Igencsak lehangoló, hogy a nap csak néha napján süt ki, nincs meleg, felhők az égen, bármelyik pillanatban eshet. Az embereknek őszi hangulata van, szürkeség és befordultság mindenfelé. Ma már végre kisütött egy kicsit a nap, éreztette az erejét is. De még mindig nem az igazi. Olyan jó lenne kifeküdni napozni, vagy elmenni a strandra, azért remélem, hogy még idén nyáron lehet bennük részem.
Kockafiú szerencsésen hazatért külföldről, hozott a kérésemre receptújságokat, úgyhogy ha sikeresen lefordítottam a recepteket, készítek belőlük és megosztom veletek. Hozott egy halom édességet is, rám is fér egy kis boldogsághormon ezeken a borús napokon.
Felkészülve a német szuperegészséges kosztra, most a rántott karfiol receptjét osztom meg azokkal, akik nem tudják, hogy kell elkészíteni.
Nagyon egyszerű a művelet: a karfiolt rózsáira szedem, jó alaposan megmosom. Forró, lobogó vízbe dobom, és 3-5percig főzöm. A lényeg, hogy nem kell puhára főzni, csak félnyersre. Kiszedem és lecsepegtetem. A főzővízbe is tehetünk sót, de én külön fűszerezem sóval, borssal. Ugyanúgy panírozom, mint a rántott húst, először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Petrezselymes rizzsel tálalom. De önmagában is megállja a helyét, még hidegen is olyan jó bekapdosni belőle. :)