Most egy hamis vadpörköltről lesz szó, ami tulajdonképpen egy egyszerű sertéspörkölt. Viszont külsőre, sőt még az ízében is nagyon hasonlít a vadpörkölthöz.
Szintén vidékről kapott húsból dolgoztam. Sertéscombot kaptam felkockázva, de most nem tettem hozzá gombát, vagy egyebet, csak sima pörit készítettem belőle. Egy kis mustárral még megbolondíthatod az ízét, és akkor még jobban hasonlít majd a vadashoz.
Hozzávalók:
- fél kiló sertéscomb (lehet több is)
- egy nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- só, bors
- sertés fűszerkeverék
- őrölt pirospaprika (édes, de ha szereted, lehet csípős is)
- kevés víz
- olaj
- tészta
- esetleg tejföl vagy mustár
Elkészítés:
Mivel nagyobb kockákra volt vágva a hús, én tovább kockáztam apróra. Kevés olajon elkezdtem pirítani, és csak ezután adtam hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, hogy meg ne égjenek. Megfűszereztem sóval, borssal, sertés fűszerkeverékkel és kevés pirospaprikával, és hagytam a saját levében főni. Közben pótolhatjuk kevés vízzel, ha elfőné a levét. Egészen addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. Majd a kifőzött tésztára szedem a finom szaftos pörit, és savanyúsággal tálalom. Tehetsz rá tejfölt is, ha úgy szereted, vagy (ahogy az elején írtam) főzés közben tehetsz bele egy kis mustárt a vadas hatásért. Jó étvágyat!