Egy nem túl szép jelzővel tudnám folytatni a címet, ugyanis tegnap kiderült, hogy a jelenlegi albérletünk napokon belül megszűnik. Egészen pontosan hétfővel. Épp az első saját lakásunk keresése közben vagyunk, de korábban kell kiköltöznünk innen, mint gondoltuk. Pedig már kiválasztottuk a lakást, csak még tart az ügyintézés, pár hét és megvagyunk vele. De a jelenlegi főbérlőnk hirtelen rájött, hogy ezt a pár hetet már képtelen kivárni, amúgy szerintem bekattant, de ez mellékes.
Szóval három napunk van összepakolni a nem kevés cuccunkat, és ugyancsak ennyi időnk van találni kiadó szobát valahol. Szerencsére vannak nagyon jó barátaink, így egyből kaptunk pár ajánlatot. De ekkora szívatást, hogy pár héttel a kiköltözésünk előtt kitesznek minket innen… nem gondoltam volna. Tegnap eléggé kikészültem a hír hallatán, de ma már nem hat meg a dolog, hisz csak egy plusz költözést kell kibírnunk, és a miénk álmaink otthona, ennyi fáradtságot pedig igazán megér. :) Ilyen bizonytalan helyzetbe kerülve tanulja meg csak igazán az ember értékelni a saját lakás fogalmát.
A megrázkódtatás ellenére nem kerülöm a konyhát, most egy csirkeételt készítettem. Nem használtam receptet, csak a fantáziámat, és ismét sikerült különlegeset alkotnom.
Mézes-mogyorós csirke almaraguval
Hozzávalók:
A húshoz:
- 70 dkg csirkemell
- só, bors
- méz
- mogyoró
Az almás raguhoz:
- 4 db. alma
- cukor
- fahéj
- őrölt szerecsendió
- vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, öntünk alájuk egy kevés vizet, és alufóliával lefedett hőálló tálban párolni kezdjük a sütőben. Közben elkészítjük az almaragut.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és feltesszük kevés vízben főni. Adunk hozzá bőven cukrot, fahéjat, egy pici őrölt szerecsendiót. Ha az almák megpuhultak, veszünk ki egy tálba a levéből, és elkeverjük fél csomag vaníliás pudingporral. Majd kevergetés közben hozzáadjuk az almákhoz, és ezzel besűrítjük a ragut. Félretesszük hűlni.
A megfőtt csirkemellekről leöntjük a vizet, beleforgatjuk őket mézbe, majd mogyoródarabkákba, és visszatesszük pirulni. Ha kész, a tányérra teszünk egy húst, egy kis rizskupacot, és lecsorgatjuk az almás raguval. Különlegesen finom, jó étvágyat hozzá!