Tegnap hosszú és fárasztó napom volt. Egész nap kis-, közép- és nagyvállalkozásokat látogattam. Betekintést nyertem az ott dolgozók mindennapjaiba, és szomorúan tapasztaltam, hogy bár mindenhol jó emberek dolgoznak, borzasztóan lenyomja őket a munka. Bele vannak fásulva az állandó robotba, a kevés fizetésbe, és abba, hogy nincs elég szabadidejük. Azt az egy vagy két napot, ami a munka után a pihenésre jut, otthon töltik, örülnek, ha a családjukkal pihenhetnek. Ki sem mozdulnak, mert vagy pénz, vagy idő nincs a nyaralásra. Pedig megérdemelnék.
Bár egy-két alkalmazott tervezett nyaralást, azt is többnyire belföldre, egy hosszú hétvégére. Mások kilátogatnak majd egy-egy olcsó strandra, de a többség nem megy sehová. Borzasztó hogy a magyar embereknek úgy múlik el az életük, hogy állandóan csak dolgoznak, azért a kis fizetésért, és a kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre nem telik. Ez rányomja a bélyegét az életkedvükre, nem csoda, ha mindenki kedvetlen és borúlátó. Valahol valami nagyon el lett rontva az idők során.
Miért van az, hogy csak a külföldi nagy cégek figyelnek oda a dolgozóikra, és csak elenyésző magyar nagyvállalat? Van, ahol természetes, hogy a hosszú munkaidő után kárpótlásul mindenféle juttatásokat és kedvezményeket adnak, a túlóráért pedig emelt órabért. Vagy a munka után az embernek még van ideje magára, a családra, a bevásárlásra. A cégek többsége még nem jött rá, hogy egy kiegyensúlyozottabb munkaerő nagyobb kedvvel dolgozik, ha jól érzi magát, és meg van elégedve, jobban teljesít? Míg az adósságaiban vergődik az ország, persze az ilyen dolgok eltörpülnek, és kevésbé fontossá válnak. De milyen jó lenne megnézni, hogy milyen lenne egy olyan világ, ahol emberséges körülmények között dolgozunk és élünk…
Na, de ne szomorkodjunk, hátha egyszer eljön az is, és megtapasztalhatjuk. A sok édesség után most egy húsfogást osztok meg veletek. Hozzám hűen ez is nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon mutatós és finom. A húst hússal evő férfiaknál ezzel a húzással el lehet érni, hogy némi zöldséget is magukba erőltessenek úgy, hogy közben nem fognak elégedetlenkedni.
Sajtos-paradicsomos karaj
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 3 db paradicsom
- 10 dkg maasdamer sajt (holland sajt)
- fűszerek
Elkészítés:
A megtisztított hússzeleteket (egy nagyon picit kiklopfolhatjuk, de nem szükséges) ízlés befűszerezzük. Én sóztam-borsoztam, és sertés fűszerkeverékkel szórtam meg.
Erős fokozaton a sütőben félig megsütjük, majd rákarikázzuk a paradicsomokat. Ezután készre sütjük, és a végén ráolvasztjuk a sajtszeleteket is. Körettel és friss nyári salátával tálaljuk. Jó étvágyat!