Majdnem elfelejtettem feltenni a hétvégén elkészített fincsi Őszibarack krémleves receptjét. Még jó, hogy eszembe jutott, mert az édesszájúak nagyon fogják szeretni. Főzés nélkül készül, hideg krémleves, fülledt nyári napokra tökéletes.
Szüleim meglátogattak a hétvégén, mert velük még nem ünnepeltem meg a szülinapomat. Anyuval megegyeztünk, hogy én készítem a levest, ő hozza a másodikat és a tortát. Csirkepörit hozott nokedlivel (imádom) és csokival jó vastagon leöntött Túrókrém tortát. Hú, nagyon jóllaktunk mind a négyen, főleg, hogy még én is csináltam egy plusz desszertet, Raffaellot. Minden nagyon finom volt, majd’ kipukkantunk, a torta előtt még egy szünetet is kellett tartanunk.
Őszibarack krémleves
Hozzávalók:
- 11 db. őszibarack (+1-2 a díszítéshez)
- 2 dl tejszín
- 6 dl tej
- 1 cs. keverős vaníliás pudingpor
- 4-5 ek. cukor
- 2 ek. méz
- 1 cs. vaníliás cukor
- fahéj
- pici őrölt szerecsendió vagy szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egy deci tejet, és ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, fahéjjal, pici szerecsendióval. A pudingport elkészítjük a tasakon található leírás szerint a fél liter tejjel, és a barackos krémhez adjuk. Ha túl sűrű, önthetünk bele még több tejet. A kész krémlevest visszatesszük tálalásig a hűtőbe, mert hidegen az igazi. Tálaláskor pár szelet őszibarackkal vagy tejszínhabbal díszítjük. Ha sűrűbb állagúra készítjük, nemcsak levesként, hanem desszertként is megállja a helyét. Jó étvágyat!