HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2012.10.08. 20:14 Kockalány

Vissza a múltba

Címkék: leves zöldséges házi húsos sárgarépa egészséges magyaros csirkehús

Múlt héten az édes elkapott valami nyavaját, és nagyon rosszul volt. Diétáznia is kellett, ezért nem főztem semmi újat, sem extrát. Míg ő pirítóson és főtt krumplin élt, én a maradékokat ettem: Anyu finom töltött káposztáját és Carbonara spagettit.

Hétvégére viszont jobban lett, így már bátrabban evett. Húslevest főztem, mert az nem megterhelő a gyomornak, sok-sok sárgarépával. Nem azért, hogy büszkélkedjek, de nagyon finom húslevest tudok főzni, mivel anyutól tanultam. Eredeti, ízletes, gyöngyöző húslevest, amit most házi cérnametélttel készítettem. A tésztát nem én csináltam, a piacon vettem egy idős hölgytől. Olyan jó, hogy még van, aki a mai világban otthon készíti.

A házi tésztáról mindig nagymamám jut eszembe, aki minden tésztát saját maga készített. A konyhájában a tőcön (a fal védelmére épült ülőpad a google szerint) kiterített egy nagy hímzett terítőt, és azon száradtak a tészták szép sorban.

Sokszor sürgölődtem körülötte, mert nagyon szerettem a nyers tésztát bekapdosni. Azt hiszem nincs olyan gyerek a világon, aki ne szeretné, és akit ne ijesztgettek volna régen azzal, hogy beledagad a hasába. :) Én a nyers derelyét lopkodtam rendszeresen az asztalról, megpakoltam vele a zsebeimet, és úgy sunnyogtam elfelé. Finom szilvalekvárral volt megtöltve, igazi fekete szilvalekvárral, hmmm, de finom is volt.

Na, de vissza a leveshez. Aki még sosem főzött húslevest, mert félt, hogy bonyolult elkészíteni, annak most elárulom, hogy tévedett. Semmi nehéz nincs benne, tessék kipróbálni.

Gyöngyöző húsleves házi cérnametélttel

Hozzávalók:

-          csirkehús (akár bontott egész, akár csak csirkecomb)

-          sárgarépa (amennyi tetszik)

-          1-2 petrezselyemgyökér

-          1 kis fej karalábé

-          1 nagy fej vöröshagyma

-          1 szem burgonya

-          1 csokor petrezselyemzöld

-          2 húsleveskocka

-          só, bors

-          levestészta (nekem a cérnametélt a kedvencem)

Elkészítés:

A megtisztított húst (én most csak combot használtam, de vidékről szoktam kapni egészet) feltesszük vízben főni. Amikor elkezd főni, a hús habját le kell szedni a tetejéről, egészen addig, amíg meg nem szűnik a habzás. Utána jöhetnek a megtisztított zöldségek: a csíkokra vágott sárgarépa, petrezselyem, a kettévágott karalábé, hagyma és krumpli. A petrezselyemzöldet később is rárakhatjuk, hogy ne főjön nagyon szét.

Rádobjuk a két húsleveskockát, és ízesítjük sóval, borssal. A fedőt kicsit elhúzva a tetejére tesszük, és egészen addig hagyjuk főni, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor már nagyon finom levesillat lengi be az egész lakást.

Sós vízben kifőzzük a levestésztát, és minden tányér leves tetejére teszünk egy kis halmot belőle. (Vidéki legényeknek egy pici erős paprikát is teszünk bele. :) ) Jó étvágyat!

Húsleves házi cérnametélttel.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr534827354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodrosnagykocka 2012.10.09. 11:29:28

Húsleves kocka, brrr :\
Én is így szoktam csinálni, csak kocka és karalábé nélkül (az sosincs itthon). Bontott csirke (lidl-ben van 500 ft alatt, farhát, sok máj, szárny, szív, nyak van benne). A többi a szokásos, csak sok krumplit teszek bele meg vegetából 2 ek.-nyit. A hagymát pedig ki kell dobni főzés után, mert ha benne marad besavanyodik. 30/F :)
süti beállítások módosítása