Nagyon szeretem az érdekes konyhai megoldásokat, amikkel újíthatunk a megszokott és unalmas ételeken. Nemrég vettem egy új muffin formát, amivel töltött muffinokat lehet készíteni. Semmi ördöngősség nincs benne, egyszerűen olyan muffinokat süt, amiben van egy kis bemélyedés. Így azzal tölthetjük meg a tündértortáinkat, amivel csak akarjuk.
Mivel tegnap késő este próbáltam ki, így egy gyorsan összedobható variációt készítettem. Sima kakaós muffinokat sütöttem, és bourbon vaníliás túróval, plusz kétféle lekvárral töltöttem meg őket. Finomak lettek, majd csinálok különlegesebb ízvariációkat is. Ezek a tesztsütik is jól szerepeltek, vittem be kóstolót a munkahelyemre, és a kollégámnak is nagyon ízlettek.
Túróval és lekvárral töltött kakaós muffinok
Hozzávalók:
(12 darabhoz)
A muffinokhoz:
- 20 dkg liszt
- fél cs. sütőpor
- 10 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- egy csipet só
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
A töltelékekhez:
- túró
- cukor
- bourbon vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
- szamócadzsem
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, és hozzáadjuk a folyékonyakat is. A kész tésztát a picit kivajazott vagy kiolajozott formákba töltjük (kb. félig, ennél a speciális formánál a bemélyedést épp lepje el). Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ahogy kivettük a sütőből, azonnal borítsuk ki őket a formából.
A túrót elkeverjük egy kevés cukorral és bourbon vaníliás cukorral. Ezzel és az ízlés szerinti lekvárokkal megtöltjük a langyosra hűlt muffinokat.