HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2013.05.07. 22:58 Kockalány

Az új lakótárs

Címkék: zöldséges medvehagyma fokhagymás pikáns pogácsa élesztő omlós sós rágcsálnivaló nagyanyáink süteményei Luna

Tegnap óta plusz egy fővel többen vagyunk, örökbe fogadtam egy cicát. Már régóta szerettem volna, de szeptemberig albérletről albérletre vándoroltunk, a legtöbb helyen nem lehetett. Egy hely volt, ahol engedélyezték, de utólag meg is bánták, mert az egyik cicó a tapétát tépdeste, a másik pedig állandóan rosszalkodott. De végre a saját lakásunkban senki nem szól be, mondjuk az édest azért hónapokig fűzni kellett.

A cica neve Luna, brit kék és valamilyen keverék, de egyáltalán nem látszik rajta, nagyon szép. Nem kiscica, hanem már kb. 6-7 hónapos. Liliről neveztem át Lunára, nem tudom, mennyi idő alatt fog rá hallgatni, de nekem sokkal jobban tetszik. Most még félős, de már néhány tulajdonságát sikerült feltérképeznem.

Nem tudom, hogy alapból ilyen rendes cica, vagy csak be akar nálam vágódni, de mióta hazahoztuk nagyon jól viselkedik. Eddig annyi bajt csinált csak, hogy lekapart egy kis földet a virág tövéről, de ez a másik két régi problémás macskához képest semmi. Nagyon beszédes, amit imádok, és roppant játékos.

Luna.JPG                 Kedvenc időtöltése az ablakból nézelődés

Na, de ennyit a macsekról egyenlőre, most jöjjön az elmaradhatatlan recept. Végre rászántam magam a medvehagyma kipróbálására, és már megint rájöttem, hogy felesleges volt ódzkodni tőle. Pogácsát készítettem belőle, amit felturbóztam egy kis újhagymával is.

Medvehagymás-újhagymás pogácsa

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt

- 25 dkg vaj

- 3 dkg élesztő

- 1 dl tejföl

- 1 dl tej

- 1 tojás

- 1 dkg cukor

- 1 dkg só

- medvehagyma

- újhagyma

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és az élesztővel, majd hozzáöntjük a langyos tejet. (Én instant élesztővel dolgoztam, aki hagyományossal, természetesen futtassa fel.) Összegyúrjuk, majd jöhet az olvasztott vaj és a tejföl, amikkel jól összedolgozzuk. Ha nem lenne elég rugalmas a tészta, egy tojást még hozzá lehet adni, de egyébként nem szükséges.

A tésztából kis cipót formázunk, meleg helyen fél óráig kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, és rászórjuk a hagymák felét. A hagymákból használjunk ízlés szerint, én kb. 8 dekányit tettem bele, fele-fele arányban. Óvatosan feltekerjük, a hengert kilapítjuk, és összehajtogatjuk. Letakarva még 20 percig kelesztjük.

Ezután ismét kinyújtjuk, rászórjuk a maradék hagymát, és megismételjük a feltekerős, kilapítós, összehajtogatós műveletet. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket egymástól kis távolságra, megkenjük a tetejüket tojással, és még 10 percig hagyjuk egy kicsit kelni. Majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

+Tipp: persze önmagában is tökéletes, de ha halmozni akarjuk az élvezeteket, vágjuk ketté, és tegyünk egy szeletke bacont és egy kocka fetasajtot a közepébe.

Medvehagymás-újhagymás pogácsa.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr805287119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása