Az ételekre nézve nagyon igaz a mondás, miszerint az egyszerűség gyönyörködtet. Sokszor egy szimpla, hétköznapi kaja sokkal jobban esik, mint egy különleges specialitás. Mondjuk, ha az ember nagyon éhes és türelmetlen, már szinte mindegy, mit eszik, csak gyorsan kerüljön elé.
Így voltam ezzel, amikor nekiálltam rántott húst sütni. Nem volt türelmem hozzá, de mégis kezdeni akartam valamit azzal a szép karajjal. Gondoltam próbát teszek, és megnézem, mi sül ki belőle, ha minimális fűszerezéssel összedobom.
Fokhagymás karaj
Hozzávalók:
- 10-12 szelet karaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés liszt
Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 10-12 szelet karajhoz 5-6 gerezd fokhagyma elég lesz, de nyugodtan lehet többet vagy kevesebbet használni. A fokozottabb ízélmény érdekében érdemes pár órán át hűtőben pihentetni, pácolni a hússzeleteket. De aki türelmetlen, mint amilyen én voltam, kisütheti azonnal.
Fűszerezés után lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük őket. Igaz nem egy rántott hús, de karajból van, és van olyan finom, na meg lényegesen kevesebb idő alatt össze lehet dobni.