Egy hétvégénk sem múlhat el bőséges, többfogásos ebéd nélkül, aminek egyik főszereplője a finom leves. Ahogy közeledik a nyár és a jó idő, úgy térünk át egyre inkább a hideg, gyümölcsös krémlevesekre. Mivel a hétvégén tikkasztó idő volt (leszámítva a kis frissítő záporokat), nagyon jólesett egy hűs gyümölcsleves.
Szombat délelőtt elsétáltunk a közeli piacra, és vettünk egy nagy adag édes cseresznyét. Egyértelmű volt, hogy abból készítek krémlevest. Recept és főzés nélkül készítettem. Első ránézésre kicsit extrémnek tűnhet a nyers cseresznye a sok krémmel és tejszínnel, de nagyon finom, ha összeérnek az ízek benne.
Cseresznye krémleves
Hozzávalók:
- egy kiló cseresznye
- egy cs. főzés nélküli vaníliapuding vagy vanília ízű krémpor
- 5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- egy cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A leírás szerint elkészítjük a vaníliakrémet a három deci hideg tejjel. Elkeverjük a kimagozott cseresznyével, majd felhígítjuk a tejszínnel és a maradék tejjel. Ha túl sűrű, lehet még több tejjel hígítani. Végül vaníliás cukorral édesítjük, esetleg további cukorral, ha nem lenne elég édes. Jól behűtjük, és lehet is tálalni.
+Tipp: akinek túl extrém nyers cseresznyével, előtte kicsit párolja meg, hűtse ki, és utána adja a krémhez. Vagy pürésítés után keverje el a tejszínes krémmel.