Ahogy terveztük, sikerül egyre több zöldséget belecsempésznünk az ételeinkbe. Persze van még mit fejlődnünk, de alakulunk. :)
Csirkehúsból és zöldségekből sokféleképpen lehet könnyűt, finomat és egészségeset alkotni. Én most megnéztem mi van a hűtőben, összevágtam, és sütőbe tettem.
Könnyű zöldséges csirke
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell
- só, bors
- pirospaprika
- tetszés szerinti zöldfűszerek
- 1 cukkini
- 3 sárgarépa
- 3-4 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- pici olaj
Elkészítés:
A cukkinit, a répát és a vöröshagymát feldaraboljuk, sózzuk, és egy hőálló tálba rakjuk. A csirkemellet felkockázzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és elrendezzük a zöldségágyon. A fokhagymát apróra kockázzuk, vagy összetörjük, és a csirkére szórjuk.
Meglocsoljuk az egészet egy kevés olajjal, és fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük. Először lefedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirítjuk. Addig sütjük, míg a csirke és a zöldség is megpuhul. Önmagában, vagy rizskörettel tálaljuk.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.