Rákattantam a medvehagymára, mostanában szívesen sütök-főzök vele. A sós sütikben isteni, gondoltam kipróbálom, hogy megy a húsos fogásokkal. Jelentem, nagyon jól. Sertéshússal, gombával, fetával párosítottam, remekül illenek egymáshoz ezek az ízek.
Olyan, mintha egy fogásba belefőznénk az erdő minden finomságát: a gombát, a medvehagymát és a húst is, igaz nem vaddisznót. :)
Gombás sertésragu fetával és medvehagymával
Hozzávalók:
- sertéscomb
- medvehagyma
- csiperkegomba
- feta
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors
- tetszőleges zöldfűszer
- pici pirospaprika
Elkészítés:
A felkockázott húst előre bepácoljuk: sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és hűtőben pácolódni hagyjuk. (Akinek nincs ideje, nyugodtan kihagyhatja ezt a lépést.) A vöröshagymát és fokhagymát összevágjuk, olajban pirítani kezdjük. Jöhet rá a fűszeres hús. Kevés vízzel fedő alatt párolni kezdjük.
A gombát felszeleteljük, a húshoz adjuk, és együtt főzzük, puhítjuk tovább. A medvehagymát is felaprítjuk, de csak a végén adjuk hozzá, elég pár percig főzni, mert hamar szétfő. (Én is túl hamar adtam hozzá.) A kész ragut rizskörettel (vagy amivel jólesik) tálaljuk, és megszórjuk fetával.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.