Múlt hétvégén meglátogattuk a vidéken élő szüleimet. Édesapám szülinapját is megünnepeltük, és sok-sok finomságot ettünk. Édesanyám remek szakácsnő, általában hagyományos magyar ételeket készít, de szeret új fogásokat is kitalálni, és kipróbálni.
Töltött karajt tervezett sütni, hamar ki is találta, mi kerüljön bele. Zöldségeket tett bele, hogy egészségesebb legyen, plusz sajtot és sonkát, hogy még ízletesebb legyen. Egyszerű, hamar összedobható húsétel, ami nagyon finom, és még az ünnepi asztalon is jól mutat.
Sajttal, sonkával és zöldségekkel töltött karaj tekercsek
Hozzávalók:
- 8-10 szelet karaj
- 8-10 szelet sváb sonka
- 8-10 szelet trappista sajt
- brokkoli
- répa
- só, bors
- fűszerek
- kevés vaj
Elkészítés:
A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Mindegyik szeletre ráfektetünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot is. A brokkolit rózsáira szedjük, a répákat kisebb darabokra vágjuk, és pár percig előfőzzük őket. Minden karajszeletre teszünk a zöldségekből is.
Végül feltekerjük a töltött karajszeleteket, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Ha szorosan egymás mellé rakjuk őket, nem fognak szétesni, de fogpiszkálóval össze is tűzhetjük. Előmelegített sütőben közepes erősségen először lefedve sütjük, míg megpuhul. Majd fedő nélkül pirítjuk, míg szép színt kap.
Tetszőleges körettel tálaljuk. Nálunk cukkinis-répás rizs volt hozzá. Nagyon finom, jó étvágyat!
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.