Folytattam a kísérletezést, azaz az unalmas húsok feldobását. A szokásos hétvégi nagybevásárlás előtt megint elkezdtem összeállítani a menüt. A neten keresgéltem olyan karajreceptek után, amiket eddig még nem próbáltam ki. Hamar rá is akadtam a Búbos hús receptjére. Viccesen hangzik, de ötletesnek tűnt, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Bár féltem egy picit, hogy nem fog ízleni, mert nem szeretem a töltött húsokat, mégis kellemesen csalódtam.
Ha jól akarod lakatni a párodat, ez tökéletes választás, mert nagyon laktató. Én még egy szeletet sem bírtam megenni teljesen, de az Édes másfelet benyomott, szóval ízlett neki nagyon.
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj
- fűszerek
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 zsemle vagy kifli
- 2 tojás
- só, bors
- pirospaprika
- petrezselyem
- tejföl
Elkészítés:
A hússzeleteket nem kell teljesen kiklopfolni, esetleg egy nagyon picit, mert a karaj hajlamos összesülni. Ízlés szerint fűszerezzük a szeleteket, és olajos tepsibe tesszük őket. A sütőt erős vagy közepes fokozatra állítjuk, és elkezdjük sütni a húsokat.
Közben elkészítjük a tölteléket. Olajon vagy vajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, és hozzáadjuk a vízben áztatott zsemléket vagy kifliket (persze kicsit kinyomkodjuk őket). A két tojást is ráütjük, és jól elkeverjük a masszát. Egy ideig sütjük, ha túl sűrű, egy kis vízzel fellazítjuk. (A töltelékkel lehet még játszani, tehetünk bele májkrémet vagy gombát, amit szeretnénk.) Ha kész, egyenletesen elosztjuk a szeleteken, megkenjük a tetejüket tejföllel, és visszatesszük sülni. Ha a hús jól átsült, és a tejföl is kapott egy kis színt, akkor készen van. (Aki szereti, olvaszthat rá sajtot is.)
Én kukoricás rizzsel tálaltam, de bármilyen körettel lehet. Érdemes valamilyen savanyúságot is kínálni hozzá, jó étvágyat!