Hétvégén meglátogattam a szüleimet, segítettem nekik a teendőikben, és persze sokat pihentem. Az evésre most jobban odafigyeltem, legalábbis a mértékletességre. Mert ha nálunk vagyok, hajlamos vagyok a túlevésre. Anyu nagyszerűen főz, így nehéz nem teletömni magam minden étkezésnél, de mégis sikerült megálljt parancsolnom magamnak.
Sok finomság volt, főleg a kedvenc kajáim. Hoztam is haza belőlük, így még nem kellett főznöm. De mivel Szabolcsban előszeretettel esznek húst hússal, kicsit besokalltam tőlük, így valami könnyű és egészséges zöldséges vacsorára vágytam.
Rántott gombát sütöttem, és kivételesen zacskós salátát ettünk hozzá. Anyutól kaptam a brazil salátamixet (gondolom a sok húst ellensúlyozandó). Csináltam hozzá egy egyszerű mártást tejfölből, majonézből, pici sóból és kevés ketchupból. A gombákat pedig panírozás után a sütőben sütöttem meg, hogy minél kevesebb olajat szívjanak fel. Egy kevéssel azért le lehet őket csepegtetni.
Mielőtt valaki ráfogná, hogy megégtek, a gombák fekete lemezei látszanak ott, ahol a panír nem ragadt meg :)