Kár, hogy nem esik a hó, és nem lesz fehér karácsony. Így egy fokkal nehezebb ünnepi hangulatba kerülni. Még jó, hogy egyes télies ételek, desszertek illata és íze is hangulatba hozhat. Az alma és a fahéj például ilyen. Főleg a kettő együtt sülés közben.
Ezt a receptet úgy is elkészítheted, hogy előre betöltöd, és együtt sütöd, vagy külön is megsütheted az almát, és utána is betöltheted, ahogy jólesik. A túróba is bátran rakhatsz mindenféle magvakat, amit szeretsz: diót, mandulát, mogyorót.
Túróval töltött sült alma
Hozzávalók:
- 4 db. szép nagy és édes alma
- 250 g túró
- cukor (vagy méz)
- vaníliás cukor
- mazsola
- fahéj
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A megtisztított almáknak levágjuk a tetejét, és kivágjuk a magházát. Kifaragjuk a belsejét, hogy legyen hely a tölteléknek. A túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal és a mazsolával. A kész töltelékkel megtöltjük az almákat, és visszatesszük a levágott tetejüket.
Hőálló edényben, vagy tepsiben kb. 200 fokon (légkeverésesben kevesebben) 20-30 percig sütjük. (Először alufólia alatt, az utolsó 10 percben nélküle.) Nagyon finom illat lengi be a konyhát, míg sül. Melegen tálaljuk. Egészséges és finom téli desszert.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.