Nyáron nem szeretem a nagyon habos és túl édes sütiket, ilyenkor jobban esnek a natúr ízek. A kekszeket és aprósütiket azért részesítem ilyenkor előnyben, mert ezeket a nagy melegben is lehet szállítani, nem fognak szétolvadni a dobozban munkába menet.
Sok a munka az új helyen (gondolom ezt a ritkuló jelenlétemből észrevettétek), és ha két étkezés között megéhezek, egy-egy kekszet akkor is be tudok kapni, ha nincs időm megállni pihenni. Ezt a receptet most próbáltam ki először, de rendszeresíteni fogom, mert egyszerű, nagyon hamar elkészül, és mindig megtalálhatóak otthon a hozzávalói.
Omlós pudingos érmék
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg pudingpor (eper, csoki, vanília)
Elkészítés:
A puha margarinnal elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, és alaposan összekeverjük. Ezután annyi részre osszuk a masszát, ahányféle ízűre szeretnénk készíteni. Én három ízűt csináltam, az egyikhez vaníliás pudingport, a másikhoz csokisat, a harmadikhoz pedig epreset adtam.
Miután kikevertük az ízeket, kis golyókat formázunk a masszákból a tenyerünk között (kb. egy kisebb diónyit). A golyókat sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kis távolságra, és egy villával kissé összenyomjuk őket. Így kis érmeformákat kapunk, és 3-4 vonalas mintát a tetejükre. Közepes vagy alacsony fokozaton 15-20 perc alatt készre sülnek, de még a megpirulásuk előtt ki kell őket venni.
Rácson kihűtjük, majd elrendezzük őket egy tányéron. Nagyon jól mutatnak, formásak és szép színesek (a csokipudingos barna, az epres rózsaszín, a vaníliás pedig sárga lesz). Türelmetlenül vártam, hogy kihűljenek, hogy gyorsan bekapdossak belőlük. Garantáltan pillanatok alatt elfogynak. Hamar a gyerekek kedvencévé válhat ez a süti, sőt, velük együtt is készíthető, annyira egyszerű.