Mostanában nagyon megkedveltük a zöldséges-húsos ragukat. Imádok ezekkel a hozzávalókkal kísérletezgetni, néha csak úgy beugranak finom párosítások. Így volt ezzel a fogással is, ágyban párnák között jött az ötlet, kipattantam, és gyorsan meg is valósítottam.
Zöldbabos-szezámos sertéscsíkok
Hozzávalók:
- fél kiló sertéskaraj
- egy csomag mirelit zöldbab
- két kisebb fej vöröshagyma
- két-három cikk fogkhagyma
- só, bors
- tetszőleges zöldfűszer
- kevés olaj
- szójaszósz
- szezámmag
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk, olajban pirítani kezdjük. A karajt előbb szeletekre, majd csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és kevés vízzel fedő alatt puhítjuk.
A fagyos babot egy szűrőbe öntjük, forró vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a zöldbabot, és együtt pároljuk őket tovább.
Majd fedő nélkül összepirítjuk őket, hogy egy kis színt kapjanak. Végül meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk szezámmaggal, és pár perc sülés után levesszük a tűzről. Rizskörettel tálaljuk.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is. :)